ZF 24

Topul celor mai importante ştiri de astăzi

Topul celor mai importante ştiri de astăzi
12.05.2014, 20:20 304

Topul celor mai importante ştiri de luni, 12 mai

Casa de Pensii numără 4,5 milioane de angajaţi, iar Casa de Sănătate 6,5 milioane

Şase instituţii publică cifre diferite pentru numărul de salariaţi din România. Confuzia privind numărul de salariaţi a fost şi mai mult sporită după ce la sfârşitul săptă­mânii trecute un studiu realizat de Blo­cul Naţional Sindical, unul dintre ce­le mai puternice sindicate locale, a pre­zentat o comparaţie între nu­mărul de salariaţi înregistraţi la Agen­ţia Na­ţio­nală de Administrare Fiscală (ANAF) şi cel de la Casa Naţională pentru Asi­gurări de Sănătate (CNAS). Citiţi mai multe aici.

Ministrul Bugetului: "Criza s-a terminat! Mergeţi, luaţi împrumuturi, investiţi, consumaţi, România şi-a revenit!"

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, încurajează populaţia şi firmele să acceseze împrumuturi de la bănci pentru consum şi investiţii, întrucât economia românească şi-a revenit după criză, estimând că aceasta va înregistra un avans în acest an peste nivelul anului trecut, de 3,5%. Citiţi mai multe aici.

"Regele eolienelor" îşi face în Dobrogea un hub de ingineri alături de care vrea să atace Europa

Emanuel Muntmark, omul de afaceri care a dezvoltat până în prezent proiecte eoliene de 3 miliarde de euro, vrea să atace pieţele din Suedia, Germania şi alte regiuni ale Europei printr-o echipă de 200 de ingineri energeticieni, din care 100 sunt deja pe poziţii. Citiţi mai multe aici.

Mega Image a intrat în liga mare cu afaceri de peste jumătate de miliard de euro

Retailerul belgian Mega Image a terminat anul trecut cu afaceri de circa 530 de milioane de euro, în creştere de aproape 35% faţă de 2013. Avansul vine în contextul în care compania a deschis doar anul trecut 103 magazine noi sub trei formate - supermarketuri, magazine de proximitate şi magazin de produse congelate -, ducând reţeaua la aproape 300 de magazine. Citiţi mai multe aici.

NEPI şi Dedeman au luat de la fraţii Cristescu un teren de 22 hectare din Timişoara

Fondul sud-african de investiţii NEPI şi compania de bricolaj De­deman au cumpărat de la fraţii Emil şi Marius Cristescu şi un investitor italian terenul de 22 de hectare al fostei fabrici de materiale plastice Dermatina din Timişoara într-o tranzacţie estimată de ZF la 15-20 de milioane de euro. Citiţi mai multe aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO