ZF 24

Unde mancam in timpul serviciului: bistrourile sic, cea mai noua optiune

Unde mancam in timpul serviciului: bistrourile sic, cea mai noua optiune
03.06.2010, 09:40 122

In ultima perioada, in Bucuresti au aparut localuri undepranzesc cei ce nu au suficient timp pentru o masa clasica larestaurant, dar nici nu accepta un simplu sandvis pe fuga.

Sunt localuri mici, cu numai cateva mese, meniu diferit infiecare zi, iar mancarea poate fi luata si la pachet. Cum spunproprietarii lor, e ca si cum ai manca la mama acasa, daca mama arface inainte o calatorie prin bucatariile lumii, s-ar opri in piatapentru ingrediente si te-ar servi rapid cat sa te incadrezi inpauza de pranz. Pe de alta parte, pot fi considerate si arme inlupta cu fast food-ul, un fel de soli ai conceptului de "slowfood", care castiga tot mai mult teren. Iar ritmul este dictat declient.

Un astfel de exemplu este Omnivore's Dilemma, care functioneazadeja de cateva luni pe Calea Victoriei si a reusit sa atraga unsegment de clienti fideli. Afacerea este ideea a trei antreprenori,satui de munca la birou, care au hotarat ca este momentul pentru oschimbare. "Suntem un trio, cineva glumea pe tema asta spunand caar fi trebuit sa numim locul Omnivore's Trilemma", spune ValeriuBorcos, unul dintre proprietari, care a lucrat in publicitate.

Cititi mai multe despre bistrourile sic si oferta lorpe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO