ZF 24

UNTRR: Statul pierde mai mult dacă transportatorii alimentează în afara ţării

Autor: Cătălina Butan,

11.12.2013, 00:05 197
Radu Dinescu, secretar general al UNTRR (Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România), consideră că statul este adevăratul câştigător de pe urma deciziei de amânare a accizei la motorină pentru că în contextul unei suprataxări transportatorii de pe rute interna­ţionale ar  alimenta în afara ţării, iar veniturile la buget ar scă­dea.
 
„Pierderile ar fi fost mult mai mari. Este o decizie înţe­leap­tă. Trans­porta­torii cu rute internaţionale nu ar mai fi alimentat în România decât 30% din cât alimentează astăzi. Guvernul nu ar fi pierdut 7 cenţi pe litru în plus, ci 55-60% din preţul de vânzare final al motorinei, acciza cu tot cu cei 7 cenţi, plus TVA de 24%“, a spus Radu Dinescu în emisiunea ZF Live de marţi, 10 decembrie. Guvernul a anunţat că intenţionează să aplice acciza de 7 eurocenţi doar la benzină şi să amâne introducerea acestei taxe la motorină pentru o perioadă de trei luni.
 
În România se consumă anu­al circa 5,7-5,8 milioane de tone de carburanţi, din care 75% reprezintă motorină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24