ZF 24

Vodafone îşi începe aventura pe piaţa de cablu. Acţionarii Kabel Deutschland au aprobat preluarea

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Anca Dumitrescu

15.09.2013, 20:40 376

Grupul britanic Vodafone a obţinut acordul majorităţii acţionarilor Kabel Deutschland pentru oferta de preluare a operatorului german de servicii prin cablu, în valoare de 7,7 miliarde de euro, relatează Bloomberg. Kabel Deutschland a anunţat că cel puţin 75% din acţionari au aprobat oferta până la termenul limită de 11 septembrie. Acţionarii care nu şi-au dat încă acordul mai au această posibilitate în perioada 17-30 septembrie.

Compania germană este un element esenţial al strategiei de extindere a Vodafone, grupul fiind în căutare de soluţii de creştere a veniturilor. Kabel Deutschland este cea mai mare companie de servicii prin cablu din Germania.

Elliott Management, companie condusă de miliardarul Paul Singer, a cumpărat acţiuni şi a devenit cel mai mare acţionar al Kabel Deutschland, cu o participaţie de 10,9%, în zilele de dinaintea termenului limită. Fondul de hedging a vrut să profite de o lege germană potrivit căreia un cumpărător care obţine cel puţin 75% din acţiunile unei companii trebuie să ofere mai mulţi bani restului acţionarilor.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO