ZF Live

ZF Live. Julia Leferman, Asociaţia Berarii României: astăzi suntem la 15-16% grad de colectare raportat la cantitatea de ambalaje SGR aflate deja în circulaţie

Julia Leferman, director general al Asociaţiei Berarii României: Important este că aceste aparate de colectare cumpărate de comercianţi sunt decontate într-un regim de eficienţă de către RetuRo.

Julia Leferman, director general al Asociaţiei Berarii României: Important este că aceste aparate de colectare cumpărate de comercianţi sunt decontate într-un regim de eficienţă de către RetuRo.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.04.2024, 00:05 66

Julia Leferman, director general al Asociaţiei Berarii României, spune că în prezent 15-16% din ambalajele puse pe piaţă cu sigla SGR sunt colectate, iar până la finalul anului ţinta şi obligaţia legală a Returo, adminis­tra­torul Sistemului Garanţie-Returnare, este de a ajunge la un grad de 65%.

„Este important de menţionat că nu ne raportăm la cifra totală de am­b­alaje estimată pentru conumul anual, adică de 7 miliarde de unităţi pe an, ci la ambalajele cu sigla SGR care sunt acum pe piaţă. Anul acesta având sto­curi de ambalaje fără sigla SGR nu ne putem raporta la această bază. Există anul acesta această paralelă de ra­por­tări separate pe care producătorii tre­buie să le facă pentru că vorbim despre o perioadă de tranziţie“, a de­clarat Julia Leferman în cadrul ZF Live.

Asociaţia Berarii României, care in­clude cei mai mari jucători de pe pia­ţa berii, este şi unul dintre acţionarii com­paniei RetuRO Sistem Garanţie-Returnare S.A. Practic, compania RetuRO Sistem Garanţie- Returnare S.A a fost creată de un consorţiu de trei acţio­nari privaţi: Asociaţia Berarii României pentru Mediu (30%), As­o­cia­ţia Produ­cătorilor de Băuturi Ră­co­ri­toare pentru Sustenabilitate (30%) şi Aso­ciaţia Retailerilor pentru Mediu (20%) şi un acţionar public, sta­tul ro­mân, prin autoritatea centrală de me­diu, Ministerul Mediului, Apelor şi Pă­durilor (20%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO