ZF News

Rezultatele Telekom România: Scăderea continuă pe telefonie fixă; revenire pe net, creştere pe TV. Declin de 6,8% al veniturilor în trim. 4, la 151 mil. euro

Rezultatele Telekom România: Scăderea continuă pe...

Autor: Adrian Seceleanu

26.02.2015, 09:34 527

Veniturile din operaţiunile fixe ale grupului Telekom România au fost de 151 mil. euro în trim. 4 al anului trecut, în scădere cu 6,8% faţă de anul precedent, în timp ce la nivelul întregului an veniturile au fost de 609 mil. euro, în creştere cu 0,2% faţă de anul precedent, conform datelor publicate de grupul Deutsche Telekom.

Creşterea veniturilor la nivelul întregului an ar putea fi determinată, în principal, de proiectele IT&C câştigate de operator - însă grupul va comunica local aceste detalii, în cursul acestei zile.

Profitul operaţional înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) al diviziei fixe a fost de 43 mil. euro în trim. 4, în scădere cu 17,3%, la nivelul întregului an rezultatul fiind de 161 mil. euro, o scădere de 0,6% faţă de anul precedent.

Compania a continuat să piardă clienţi pe segmentul de telefonie fixă: numărul de linii a scăzut în trim. 4 cu 5,5% la 2,239 milioane, conform datelor DT. Pe de altă parte, Telekom a reuşit să oprească declinul din ultimul trimestre de pe segmentul de servicii de internet, înregistrând o creştere de 0,5% la 1,199 milioane de contracte.

Segmentul de servicii TV a continuat să crească, înregistrând în trim. 4 un avans de 4,5% la 1,414 milioane de clienţi.

Telekom este numărul unu pe piaţa de telefonie fixă şi al doilea jucător de pe piaţa de servicii de televiziune şi internet fix.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO