ZF Transilvania

Proiect european de 6,6 mil. euro pentru construirea unui centru integrat de colectare a deşeurilor la Iaşi

Proiect european de 6,6 mil. euro pentru construirea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

14.03.2023, 18:30 160

Primăria Iaşi a accesat un proiect european de 32,6 mil. lei (6,6 mil. euro), finanţat prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) - Componenta C3 - Managementul deşeurilor, pentru construirea unui centru integrat de colectare separată a deşeurilor prin aport voluntar.

Centrul integrat de colectare prin aport voluntar va avea platformă betonată, hală, containere, utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale (de exemplu, motostivuitor, încărcător frontal, concasor pentru deşeuri din construcţii şi demolări etc.), laborator de analize chimice, cântar acces auto de mare tonaj, spaţii administrative, utilităţI, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Iaşi.

’’Este o nouă etapă pe care primăria municipiului Iaşi şi Salubris SA o parcurg în programul de modernizare a sistemului de colectare separată a deşeurilor, pe care îl susţinem pentru a ne alinia practicilor europene şi, mai ales, pentru a avea un oraş curat şi sănătos’’, a declarat primarul Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, într-un comunicat de presă.

        

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO