ZF Transilvania

Universitatea de Medicină şi Farmacie ’’Iuliu Haţieganu’’ Cluj-Napoca a accesat un proiect european de peste 11 mil. euro pentru modernizare

Universitatea de Medicină şi Farmacie ’’Iuliu...

Autor: Laurentiu Cotu

17.04.2024, 18:08 163

Clădirea de Anatomie a Universităţii de Medicină şi Farmacie ’’Iuliu Haţieganu’’ din Cluj-Napoca, un edificiu cu o istorie de peste 120 de ani, va fi modernizată prin intermediul unui proiect european de 11 mil. euro, derulat prin intermediul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027. Lucrările de renovare vor fi finalizate până cel târziu la data de 28 februarie 2029, potrivit unui comunicat de presă transmis de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest.

Edificiul datează de la începutul secolului trecut, fiind construit în perioada 1900-1904 şi face parte din  ansamblul Clinicilor Universitare, primele clădiri electrificate din Cluj. În prezent clădirea găzduieşte Departamentele de Anatomie Patologică, Anatomie Umană şi Medicină Legală. În cadrul acestui edificiu se desfăşoară atât activităţi didactice, cât şi proceduri medicale de tipul autopsiilor şi analizelor de laborator. Aproape 4.000 de studentţi din cadrul Facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie desfăşoară cursuri în sălile de curs din incinta acestui edificiu.

’’Procesul de restaurare va include lucrări de consolidare la nivelul structurilor portante de zidărie şi acţiuni menite să stopeze infiltraţiile de apă din subsolul clădirii. De asemenea, se vor efectua lucrări pentru creşterea eficienţei energetice a clădirii, cât şi lucrări de recompartimentare a spaţiului. Amfiteatrele, laboratoarele şi sălile de lucrări vor fi modernizate şi extinse, fiind dotate cu peste 160 de locuri suplimentare. Clădirea va fi dotată cu un ascensor şi două noi scări de acces şi de evacuare’’, se arată în comunicatul de presă transmis de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO