Ziarul de Duminică

Dialog în jurul unei teme/ de Stelian Ţurlea

Dialog în jurul unei teme/ de Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

15.06.2011, 23:19 48

Comunităţi

O antologie de texte

Alcătuită de Rodica Grigore, Anca Tomuş, Ion M. Tomuş

Colecţia Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu2011

"Comunităţi" a fost tema din acest an a FestivaluluiInternaţional de Teatru de la Sibiu. Explicaţia acestui volumaparent straniu o dă directorul Teatrului Naţional "RaduStanca" şi al Festivalului, Constantin Chiriac, înCuvântul înainte: "De câţiva ani, trei tineri au şansa de aconstrui un dialog de gânduri, idei şi eşantioane de simţire dinoperele importante ale omenirii în jurul unei teme, temaFestivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Tema de anulacesta nu pare atât de provocatoare din punct de vedere dramatic şispectacular, dar constituie, cu siguranţă, unul dintre cele maiserioase câmpuri de dezbatere ale lumii contemporane.

Debusolarea individuală şi colectivă prin care trecemprovine în primul rând din această lipsă a unei identităţicomunitare, a unei valori de apartenenţă la ceva coerent, solid şiviabil. Tema festivalului şi festivalul în sine constituie semnalede alarmă, dar şi o invitaţie la discuţie şi introspecţie şi, maiales, la construcţie." Cartea cuprinde mici texte, în română şiîntr-o altă limbă de circulaţie internaţională, din Sadoveanu,Creangă, Poe, Orwell, Bradbury, Castaneda, Rushdie, Acebe, Roy,Zadie Smith, Elsa Cross, Bracho, Romero, Bendict Anderson, MartinEsslin şi alţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO