Bănci și Asigurări

Patria Bank, care a înghiţit Carpatica, a raportat în S1 o pierdere de 26 mil. lei

Patria Bank, care a înghiţit Carpatica, a raportat în...

Autor: Anelis Baciu

04.09.2017, 00:06 1279

Patria Bank, banca care înghiţit Banca Comercială Carpatica, a înregistrat o pierdere de  26 milioane de lei în intervalul ianuarie - iunie al acestui an, în scădere cu circa 4 mi­lioane de lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit rezultatelor publicate pe bursă.

Veniturile nete ale băncii au crescut cu 60% în primele şase luni din acest an, până la  60,3 milioane de lei. Cea mai amplă creştere a fost înregistrată la nivelul veniturilor din comisioane, care au avansat cu 54%, până la 10,7 milioane de lei. Veniturile din dobânzi au urcat cu 22%, până la 47,5 milioane de lei.

Pe de altă parte, veniturile din tranzacţii şi din administrarea portofoliului de titluri de stat s-au diminuat cu 77%, până la 2,5 milioane de lei.

În acelaşi timp, cheltuielile operaţionale au crescut de la 67,7 milioane de lei la 86,4 milioane de lei, ceea ce înseamnă o creştere de 28%.

Patria Bank avea la finalul lunii martie un stoc de credite în valoare de 1,2 miliarde de lei, în creştere cu 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Ritmul de creştere a activităţii de creditare a crescut după fuziune, noua bancă dispunând de o reţea de sucursale extinsă şi de o forţă de vânzări care îi creează premisele creşterii organice“, scrie în raportul semestrial.

În contul depozitelor atrase de la clienţi banca a raportat la finalul lunii iunie a anului trecut 3,1 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO