ZF 24

Cum arată destinaţiile exotice preferate ale românilor, pentru care plătesc până la 2.500 de euro. Galerie FOTO din ”paradis”

Cum arată destinaţiile exotice preferate ale românilor, pentru care plătesc până la 2.500 de euro. Galerie FOTO din ”paradis”

Cum arată destinaţiile exotice preferate de români

Autor: Mădălina Panaete

15.04.2016, 13:55 1567

Românii care aleg destinaţii de vacanţă îndepărtate preferă să îşi petreacă vacanţa în locuri exotice cu plajă, pe primele 5 locuri în preferinţele turiştilor aflându-se Maldive, Thailanda, Republica Dominicana, Bali şi Cuba, conform agenţiei de turism Eturia. Aceştia plătesc între 1.400 euro – 2.500 euro de persoană pentru un sejur şi preferă să călătorească alături de familie. Preţurile pentru o vacanţă exotică variază între 1.150 şi 5.300 euro/persoană

Pentru un sejur de 7-10 nopţi în Maldive, Thailanda sau Republica Dominicană românii plătesc, în medie, 1.400-1.700 euro/persoană. Cele mai mici preţuri sunt pentru Thailanda (1.190 euro/persoană pentru 9 nopţi în Bangkok şi Hua Hin, mic dejun inclus, zboruri de linie cu toate taxele incluse) şi Cuba (1.150 euro/persoană pentru 7 nopţi la plajă în Varadero, all inclusive, zboruri de linie cu toate taxele incluse), cu menţiunea că există perioade şi oferte speciale când preţurile pot scădea şi până la 900 euro pentru un sejur în aceleaşi condiţii.

Ca destinaţie de circuit, românii care achiziţionează vacanţe în destinaţii îndepărtate apreciază tot mai mult Statele Unite ale Americii, circuite ce pot ajunge până la 3000 euro/persoană, cu vizitarea Coastei de Vest timp de 2 săptămâni.

Destinaţiile exotice sunt potrivite atât pentru vacanţe în familie, cât şi pentru sejururi single. De altfel, 65% dintre solicitările primite de Eturia vin din partea familiilor, în timp ce 10% dintre clienţii Eturia aleg să meargă singuri în concediu, numărul lor fiind în creştere faţă de anii precedenţi. Majoritatea celor care optează pentru un sejur single lucrează în corporaţii. Există şi varianta celor care se înscriu single în vacanţe de grup şi care îşi doresc să fie incluşi pe liste de partaj, astfel încât ajung să împartă camera cu alte persoane de acelaşi sex pentru a plăti mai puţin la cazare.

Dacă în urmă cu 2 ani media de vârstă a persoanelor care alegeau să călătorească în destinaţii exotice era între 35 şi 50 de ani, în prezent clienţii Eturia au vârste cuprinse între 25 şi 65 de ani şi tot mai mulţi tineri între 25-35 de ani încep să solicite călătorii în destinaţii exotice, conform datelor Eturia.

Cu toate că temperaturile în destinaţii de plajă sunt ridicate pe tot parcursul anului, există şi perioade de extrasezon, când cantitatea de precipitaţii creşte. Cea mai potrivită perioadă pentru a vizita Thailanda este aprilie-mai, în timp ce în Maldive se poate merge tot timpul anului, pentru Republica Dominicană este perfectă perioada noiembrie-aprilie, iar pentru Cuba primăvara şi iarna sunt cele mai potrivite anotimpuri. Pe de altă parte, SUA, Indonezia (insula Bali), China şi Japonia se află în plin sezon pe parcursul vacanţei noastre de vară. Există şi destinaţii de plajă care pot fi vizitate tot timpul anului, de exemplu Seychelles, Zanzibar (mai puţin lunile ianuarie-martie) sau Mauritius (cele mai bune luni sunt aprilie-iunie şi septembrie-decembrie).

Cele mai solicitate facilităţi pentru vacanţele exotice sunt camerele cu vedere la ocean, în cazul destinaţiilor de plajă, maşinile închiriate pentru circuite pe cont propriu şi excursiile opţionale către insulele din apropiere. De asemenea, românii îşi doresc experienţe autentice, cum ar fi lecţiile de gătit acasă la localnici, plimbările cu elefantul sau bilete la spectacolele consacrate, cum ar fi teatrele de pe Broadway în New York sau Tropicana în Havana. Pe lista facilităţilor preferate se află şi serviciile wellness & SPA din resorturile specializate, în special din Thailanda, India sau Maldive.

Înfiinţată în anul 2007, compania dezvoltă trei direcţii principale de business: vacanţe personalizate pentru turiştii cu bugete medii de vacanţă, vacanţe cu plecări predefinite şi vacanţe de lux.În anul 2015, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 5,9 milioane de euro. 

AFACERI DE LA ZERO