Analiză

Caldura n-are miros. Cum poti sa iti incalzesti casa iarna, dar sa nu platesti nimic? VIDEO

Autor: Pro TV

22.11.2011, 10:29 2156

Care este visul oricarui roman in prag de iarna? Daca se poate sa fie cald in casa, dar el sa nu plateasca nimic. Nu-i imposibil in cazul celor care au sobe, seminee, dar mai ales centrale speciale care merg cu paie si balegar.

Cei care s-au informat isi fac acum singuri peletii in gospodarie si intr-adevar nu-i costa un leu, mai ales daca au animale care sa le produca materia prima.

Un domn a gasit solutia ca sa nu plateasca nimic pentru incalzire. A cumparat de pe internet o masinarie care il ajuta sa isi faca singur materialul de foc pentru iarna. Adica peleti de dimensiunea unor mucuri de tigara, din balegar si paie. A dat 600 de euro pe utilaj, iar gunoiul il ia din ferma de chinchila pe care o are de cativa ani.

In principiu, produce doar pentru consumul propriu, dar tot ce-i ramane in plus e de vanzare.

Un sac de 20 de kilograme costa 10 lei. Pentru o locuinta de 150 mp, incalzirea cu peleti din biomasa nu depaseste 350 de lei lunar, adica jumatate fata de costurile unei centrale termice pe gaz. Nu-i costa nimic pe cei care au materia prima: isi amortizeaza investitia in 6 luni.

Sursa video: www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO