Auto

20 de Evo VIII pregatite pentru Romania

07.04.2004, 00:00 14



A opta generatie a modelului Mitsubishi Lancer Evo a fost lansat saptamana trecuta pe piata romaneasca de compania M Car Trading, importatorul oficial al marcii Mitsubishi.



Promovata ca si o masina care trebuie condusa, avand in vedere traditia sa in lumea sportului cu motor, ultima generatie Lancer Evo reprezinta al optulea pas pe scara evolutiei inceputa in luna octombrie 1992 in Japonia prin lansarea primei generatii.



Potrivit celor de la Mitsubishi, a opta generatie isi pastreaza caracterul sportiv, insa aduce in acelasi timp o tinuta de drum superioara si un confort sporit, care o apropie de ideea de masina de familie. Cu toate acestea, avand in vedere scaunele sport Recaro si volanul Momo, interiorul modelului Evo VIII este un loc dedicat pilotajului. Cu un pret de pornire pe piata romaneasca de 30.200 de euro CIP (fara taxe), Lancer Evolution VIII a fost prezentat initial la Salonul Auto din Los Angeles in luna ianuarie a anului trecut, inainte de a fi lansat oficial in aceeasi luna in Japonia (cum altfel pentru o marca asiatica!). Un an mai tarziu, in primavara acestui an, modelul Evolution VIII a devenit disponibil si pe piata europeana. Evo VIII este propulsat de un motor supraalimentat DOHC de 2,0 litri. Acesta dezvolta o putere maxima de 265 cai-putere la 6.500 rotatii pe minut si un cuplu maxim de 355 Nm la 3.500 rotatii pe minut. Pentru prima data in Europa, modelul Evolution este comercializat prin reteaua partenerilor autorizati Mitsubishi Motors Europe, urmand sa beneficieze de garantia completa a producatorului.



Pentru cei care Evo VIII este prea mult, exista disponibila din primavare acesti an pe piata romaenasca si varianta de serie, noul Lancer. Aceasta are un pret CIP (fara taxe) de 12.590 de euro si este echipat cu un motor de 1,6 litri si 98 de cai-putere.



Potrivit statiscilor Asociatiei producatorilor si importatorilor de automobile din Romania (APIA), anul trecut pe piata romaneasca au fost vandute 323 de autovehicule Mitsubishi, din care 279 de autoturisme. In primele doua luni ale acestui an au fost vandute, potrivit acelorati statistici APIA, 87 de autovehicule Mitsubishi, dintre care 74 de autoturisme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO