Auto

An istoric pentru Audi: În 2014 a vândut peste 1,7 milioane de maşini şi a rulat peste 50 de miliarde de euro

An istoric pentru Audi: În 2014 a vândut peste 1,7...

Autor: Corina Mirea

10.03.2015, 12:04 648

Audi a înregistrat anul trecut afaceri de peste 53 de miliarde de euro după ce a vândut mai mult de 1,7 milioane de autoturisme în 50 de ţări. Afacerile gigantului auto au crescut cu aproape 8% faţă de anul anterior, ca urmare a cererii bune din partea clienţilor pentru brandul-mamă al companiei – Audi.

“Anul trecut a fost unul provocator pentru toată industria auto, piaţa a fost caracterizată de o creştere eterogenă. Pentru noi, creşterea a venit clar din zona modelelor Audi, în special a A3. Dar am văzut o îmbunătăţire semnificativă şi în zona modelelor SUV (Q3, Q5 şi Q7), iar rezultatele sunt şi urmare a reducerii costurilor noastre de producţie”, a spus Axel Strotbek, membru al boardului Audi AG, în cadrul conferinţei anuale a grupului Audi, organizată la Ingolstadt (Germania).

În prezent, grupul Audi are aproape 80.000 de angajaţi în toată lumea, iar în 2015 are în plan recrutarea a încă 6.000 de persoane, cele mai multe (4.000) în locaţiile din Germania. Pentru 2015, grupul se aşteaptă la o menţinere a creşterii businessului, moderată chiar, şi un profit operaţional cu 8%-10% mai mare ca în 2014. Anul trecut, Audi a avut un profit operaţional de 5 miliarde de euro.

“Anul 2015 este şi el presărat cu elemente dificile cum ar fi confilctele geopolitice. Mă refer aici în special la situaţia din Ucraina, care sper că va avea o rezolvare politică. China va rămâne o zonă puternică de creştere şi anul acesta, iar SUA la fel, chiar dacă aici producţia şi-a pierdut puţin din elan în prima parte a lui 2015. Vrem să atingem 2 milioane de maşini livrate până în 2020, acesta este targetul nostru”, a adăugat Rupert Stadler, CEO al grupului Audi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO