Antoine Doucerain îl înlocuieşte pe Yves Caracatzanis la conducerea Automobile Dacia

16 apr 2018 Autor: Bogdan Alecu

Antoine Doucerain va prelua la 1 mai funcţia de director general al Automobile Dacia şi Group Re­nault România de la Yves Caracatzanis, devenind astfel cel de-al cincilea francez care vine la conducerea uzi­nei din Mioveni de la privatizarea din 1999. Noul director îi va fi subordonat lui Nicolas Maure, director de operaţiuni al Groupe Renault pentru regiunea Eurasia, din care face parte şi România. Nicolas Maure a condus Automobile Dacia şi Group Renault România între 2014 şi 2016, când a plecat pentru a conduce gigantul AvtoVaz din Rusia, unde se produc modele Lada, Datsun şi Renault. Yves Caracatzanis va prelua o altă funcţie în cadrul Groupe Renault. Sub mandatul său a fost lansat noul Duster, cel mai avansat automobil produs vreodată la Mioveni. Antoine Doucerain vine la începutul perioadei cu cele mai mari schimbări la Mioveni, de la majorarea gradului de automatizare spre 20% în 2020 faţă de 5% în 2015 la pregătirea uzinei pentru Logan 3, model ce va marca cea mai puternică transformare în ga­ma Dacia, în special la nivel de caroserie. 

Automobile Dacia este în prezent cea mai mare com­panie din România după cifra de afaceri, cu un business de 20,7 mld. lei (4,6 mld. euro) în 2016, în creştere cu 8,3% faţă de anul precedent, potrivit datelor companiei. De ase­menea, suma afacerilor grupului francez Renault a urcat în 2016 la 5,1 miliarde de euro pe toate companiile pe care le deţine în România, fiind pentru prima dată când francezii depăşesc acest prag. Alături de furnizorii săi de componente, Dacia reprezintă circa 3% din PIB şi 10% din exporturile ţării.

Yves Caracatzanis va prelua o altă funcţie în cadrul Groupe Renault

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.04.2018

 
Cuvinte cheie:
Antoine Doucerain
, Yves Caracatzanis
, Automobile Dacia
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide