Auto

Automobile Dacia susţine că va aplica ”cele mai bune soluţii„ pentru a proteja veniturile angajaţilor şi nu se asociază cu mişcările de protest

Automobile Dacia susţine că va aplica ”cele mai bune...

Autor: Roxana Rosu

12.12.2017, 10:20 552

Automobile Dacia a anunţat că va pune în aplicare cele mai bune soluţii pentru a proteja veniturile angajaţilor, în urma schimbărilor legislative aduce de ordonanţa de urgenţă pentru completarea şi modificarea Codului Fiscal.

”După publicarea Ordonanţei de Urgenţă pentru completarea şi modificarea Codului Fiscal, Automobile Dacia a comunicat în 13 noiembrie tuturor angajaţilor săi că vor fi puse în aplicare cele mai bune soluţii  pentru a le proteja veniturile”, arată un comunicat al producătorului de la Mioveni.

In acelaşi timp, compania precizează că nu este în niciun fel asociată mişcărilor de protest care sunt organizate la iniţiativa  organizaţiilor sindicale sau entităţi juridice independente.

De la 1 ianuarie 2018 guvernul a modificat codul fiscal, astfel încât contribuţiile sociale aferente unui salariu trec sarcina angajatorilor în cea a angajaţilor. Prin urmare, nivelul total al contribuţiilor sociale scade de la 39% la 37% şi impozitul pe venit scade de la 16% la 10%. Totuşi, pentru a menţine acelaşi nivel net al salariilor angajaţilor ca în 2017, companiile trebuie să crească salariile brute ale angajaţilor cu valori cuprinse între 17% şi 22%, potrivit consultanţilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO