Auto

Bentley Arnage Drophead intra in productia de serie

20.04.2005, 20:01 9

Compania auto britanica Bentley a decis introducerea in productia de serie a modelului Bentley Arnage Drophead Coupe, model prezentat pentru prima data publicului in cadrul Salonului auto de la Los Angeles, in luna ianuarie a acestui an.

Decapotabila cu 4 locuri a starnit interes atat in Europa, cat si in Statele Unite, incat conducerea Bentley a luat decizia de a continua programul de dezvoltare a modelului, primele exemplare urmand sa fie livrate pe piata in primavara anului viitor.

Arnage Drophead Coupe va fi al patrulea model nou al marcii Bentley care va fi oferit spre vanzare in ultimii 4 ani, reflectand impactul pe care l-a avut preluarea de catre grupul german Volkswagen in 1998. Din 2002, Bentley a lansat versiunea complet noua a modelului Continental GT Coupe, modelul Arnage 2005, versiunea cu 4 usi a modelului Continental Flying Spur, iar acum Arnage Drophead Coupe.

"Eram constienti ca Arnage Drophead Coupe va starni interesul clientilor, dar nu ne-am asteptat la atatea cereri de a introduce modelul in productia de serie", a declarat Franz-Josef Paefgen, presedintele Bentley.

"Acest model decapotabil va fi varful de gama al companiei", a spus Adrian Hallmark, membru al Consiliului de Administratie al companiei. "Arnage Drophead este exemplul perfect al strategiei pe care Bentley o duce, de a produce cele mai exclusiviste masini, chiar daca prin gama Continental am incercat sa oferim automobile unor segmente cat mai extinse ale pietei", a concluzionat acesta.

Modelul care va intra in productia de serie este prevazut cu un motor ce dezvolta 450 de cai-putere, cu o capacitate de 6.750 de centimetri cubi, care echipeaza si restul modelelor din gama Arnage.

Sistemul hidraulic cu care este echipata masina reuseste sa plieze acoperisul detasabil in mai putin de 30 de secunde.

Bentley este o marca de lux britanica, din care cateva modele se afla in garajul Reginei Angliei, dar si al cantaretei portoricane Jeniffer Lopez. Bentley si Rolls Royce sunt cele mai exclusiviste marci auto britanice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO