Auto

Campania ZF Fabricile României. Cele mai mari 50 de fabrici din judeţul Caraş-Severin adună afaceri totale de aproape 2 miliarde lei. Industria auto, de construcţii şi cea alimentară domină topul

Campania ZF Fabricile României. Cele mai mari 50 de...

Autor: Miruna Diaconu

03.01.2024, 00:02 9888

Industria prelucrătoare din Caraş-Severin, formată din cele mai mari 50 de fabrici din judeţ după venituri, adună afaceri de aproape 2 miliarde de lei, potrivit datelor Registrului Comerţului. În clasament, companiile din industria auto, din piaţa de construcţii şi cea alimentară ocupă cele mai multe poziţii.

Cel mai mare jucător din industria prelucrătoare a judeţului Caraş-Severin este Bordnetze, producătorul de componente auto cu afaceri de 759 mil. lei în 2022. Compania face parte din grupul internaţional Sumitomo Electric Bordnetze, iar pe lângă fabrica de la Caraş-Severin, mai deţine fabrici în Drobeta Turnu Sevein şi Târgu Jiu.

Pe poziţia a doua în clasamentul celor mai mari fabrici din acest judeţ este TMD Friction România, producător auto cu afaceri de 311 milioane lei în 2022. Compania deţine în Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, o fabrică unde produce plăcuţe de frână, construită în anul 2007, după o investiţie de 10 milioane de euro.

Compania livrează plăcuţele de frână pentru echipările de fabrică ale marilor producători auto, precum BMW, Mercedes, Toyota, Porche, VAG şi alţii. TMD Friction face parte din grupul japonez Nisshinbo şi cuprinde brandurile Textar, Mintex, Don, Pagid, Nisshinbo, Cobreq şi Bendix. Grupul TMD, cu o istorie de peste un secol, are activităţi de producţie pe 11 pieţe din întreaga lume.

Următoarele locuri în clasamentul celor mai mari 50 de fabrici din judeţul Caraş-Severin sunt ocupate de producători din industria materialelor de construcţii şi din industria alimentară.

Doar doi jucători din acest clasament au reuşit să obţină venituri de peste 100 milioane lei venituri în 2022. Cei mai mari doi jucători realizează circa jumătate din cifra de afaceri a celor mai mari 50 de fabrici din Caraş-Severin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO