Auto

Care este cel mai ieftin mijloc de transport în România? Comparaţie între cât costă să mergi cu trenul, autocarul, avionul şi maşina personală

Care este cel mai ieftin mijloc de transport în România? Comparaţie între cât costă să mergi cu trenul, autocarul, avionul şi maşina personală

Autor: Ştefan Stan

08.11.2013, 11:53 27998

Cea mai ieftină alternativă de transport pentru o singură persoană este autocarul, fiind în toate cazurile mai ieftin decât călătoria cu trenul, cu maşina personală sau cu avionul, conform calculelor ZF.

Ziarul Financiar a calculat costurile la care se ridică o călătorie între Bucureşti şi  cele mai importante oraşe din ţară pe fiecare din cele patru mari alternative de transport disponibile: trenul, maşina personală, autocarul şi avionul.

Avionul devine rentabil în condiţiile în care o persoană trebuie să ajungă rapid la destinaţie, o călătorie Bucureşti – Baia Mare fiind efectuată în mai puţin de o oră şi jumătate, mai rapid cu şase ore şi jumătate decât maşina personală şi cu 11 ore decât cu autocarul sau cu trenul.  

Lucrurile se schimbă dacă luăm în calcul costurile pentru mai multe persoane, atunci, aşa cum este normal, maşina personală devenind cea mai rentabilă variantă. Dacă o familie de patru membri alege să călătorească, spre exemplu, către Braşov, cu trenul costurile se vor ridica la 200 de lei, cu autocarul la 140 de lei, iar cu maşina personală la puţin peste 60 de lei.

Click pe foto pentru imaginea marita
 

AFACERI DE LA ZERO