Auto

Carlos Ghosn, fostul preşedinte al Nissan, în prima apariţie publică de când a fost arestat pentru fraudă de 80 mil. dolari: „Nu sunt vinovat de acuzaţiile care mi-au fost aduse. Mereu am procedat cu integritate”

Carlos Ghosn, fostul preşedinte al Nissan, în prima...

Autor: Alex Ciutacu

08.01.2019, 12:57 793

În prima sa apriţie publică de când a fost arestat în luna noiembrie, Carlos Ghosn, fostul preşedinte al Nissan, şi-a exprimat „iubirea şi aprecierea” faţă de companie şi a negat categoric toate acuzaţiile care i-au fost aduse, potrivit Financial Times.

„Nu sunt vinovat de acuzaţiile care mi-au fost aduse. Mereu am procedat cu integritate şi nu am fost niciodată acuzat de fărădelegi în cele câteva decenii de carieră profesională”, a declarat fostul preşedinte al Nissan. „Am fost acuzat pe nedrept şi reţinut pe baza unor acuzaţii nefondate”.

Publicaţia americană relatează că Ghosn era îmbrăcat într-un costum negru şi părea substanţial mai slab decât era înaintea arestului, arătând bolnav şi slăbit.

Acesta a fost adus în camera de tribunal încătuşat şi cu o funie în jurul taliei, în linie cu practicile tribunalelor din Japonia.

CEO-ul Renault, în vârstă de 64 de ani, a avut în faţă o sală de tribunal plină, iar avocatul său a cerut o justificare pentru detenţia de 50 de zile în Tokyo a lui Carlos Ghosn.

După citirea acuzaţiilor, judecătorul care a prezidat şedinţa – Yuichi Tada – a susţinut că există riscul ca executivul să fugă şi a susţinut posibilitatea ca acesta să ascundă din dovezi, în cazul în care va fi lăsat în libertate.

Go Kondo, un membru al echipei de avocaţi din spatele lui Ghosn, a declarat că nu există niciun risc ca executivul Renault să fugă şi că statutul său recunoscut pe plan mondial ca şef al unei companii franceze ar face asta imposibil.

Ghosn a fost arestat în aeroportul Haneda în data de 19 noiembrie şi este acuzat că şi-ar fi subevaluat veniturile în declaraţii cu circa 80 de milioane de dolari pe o perioadă totală de opt ani, urmând să beneficieze de acei bani după retragerea din companie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO