Auto

Carlos Ghosn, fostul şef al Nissan, a plătit o cauţiune de 4,5 milioane de dolari pentru a fi eliberat din detenţie în Japonia

Carlos Ghosn, fostul şef al Nissan, a plătit o...

Autor: Raluca Nicolae

25.04.2019, 13:37 110

Fostul şef al companiei auto Nissan Motor, Carlos Ghosn, a fost eliberat, joi, din centrul de detenţie din Japonia, pentru a doua oară de la arestarea sa de anul trecut, după ce a platit cauţiunea de 4,5 milioane de dolari, stabilită de un tribul din Tokyo, transmite Reuters.

Potrit avocatului lui Ghosn, un tribunal din Tokyo a stabilit o nouă condiţie în ceea ce priveşte cauţiunea lui Gosh şi anume că fostul şef nu se poate întâlni sau comunica într-un alt mod cu soţia sa, Carole, fără permisiunea prealabilă a tribunalului.

Procurorii au făcut recurs la decizia de cauţiune, însă, dacă este respins recursul, fostul şef va putea părăsi centrul de detenţie din 4 aprilie, pentru a se pregăti pentru procesul care va avea loc în cursul acestui an.

Tribunalul din Tokyo a spus că odată cu comunicarea restricţionată cu soţia sa, vor monitoriza şi vor limita mişcările şi comunicaţiile lui Ghosn, pentru a împiedica fuga din ţară a fostului şef sau manipularea unor dovezi.

Ghosn a fost acuzat că a încercat să îşi însuşească 5 milioane de dolari de la compania Nissan şi de evaziune fiscală, nedeclarându-şi sumele încasate în perioada petrecută la conducerea companiei japoneze. Goshn a negat toate acuzaţiile împotriva sa.

Tribunalul din Tokyo a spus, într-o declaraţie, că a aprobat o cerere de cauţiune din partea echipei de apărare a lui Ghosn şi a stabilit cauţiunea la 4,5 milioane de dolari, aproximativ jumătate din cauţiunea plătită anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO