Auto

Cât câştigă angajaţii din transport şi distribuţie: un curier are, în medie, un salariu de 2.800 de lei, un dispecer auto 4.000 de lei, iar un şofer 2.700 de lei

Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs

Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs

Autor: Cristina Bellu

30.01.2023, 09:28 2121

Salariul mediu al celor care lucrează în transport şi distribuţie este de 3.500 de lei pe lună, potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs.

Un promoter câştigă 2.800 de lei, în timp ce media pentru un dispecer auto ajunge la 4.000 de lei. Şoferii au salarii medii de 2.700 de lei, însă acest plafon este aplicabil doar celor a căror activitate nu implică deplasări în alte oraşe sau în afara ţării.

„În ceea ce-i priveşte pe şoferi, plaja salarială este foarte largă şi depinde de program, de timpul de autovehicul condus şi, desigur, de distanţele pe care trebuie să le parcurgă. Astfel, salariul unui şofer de camion urcă la o medie de aproape 3.800 de lei pe lună, iar cel a unui şofer de tir pe curse internaţionale poate depăşi 13.000 – 14.000 de lei”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România.

Deşi media salarială din acest domeniu este de 3.500 de lei şi mai mult de jumătate dintre poziţiile deschise vizează candidaţi entry level, pentru joburile de specialişti sau manageri, salariile oferite pot ajunge să depăşească media generală pieţei pentru poziţii similare. Astfel, au fost introduse şi salarii de 20.000 de lei pentru funcţia de director economic, 18.000 de lei pentru Chief Technological Officer, 16.000 de lei pentru project manager sau 13.000 de lei pentru un director administrativ.

Peste 2.600 de joburi în transport şi distribuţie au fost postate de angajatori de la începutul anului şi până acum pe eJobs.ro, acesta fiind unul dintre domeniile care recrutează masiv, dar şi care atrage, lunar, un număr mare de aplicări – peste 60.000 înregistrate doar în luna ianuarie.

Cele mai multe dintre aceste joburi se adresează candidaţilor entry level şi fără experienţă, urmaţi de cei mid level (care au între doi şi cinci ani de experienţă în domeniu). Mult mai puţin sunt căutaţi, la acest început de an, seniorii şi managerii.

„Asta se întâmplă pentru că vorbim despre un domeniu cu fluctuaţie mare de personal pe aceste segmente – entry şi mid level. În plus, volumele de business ale angajatorilor din sector au crescut considerabil în ultimii doi ani, astfel încât şi de aici a venit nevoia unor extinderi fireşti ale echipelor. Spre exemplu, numai pentru curieri, unul dintre cele mai căutate profile de candidaţi din transport şi distribuţie, avem în acest moment peste 700 de joburi deschise în platformă”, explică Roxana Drăghici.

În ultima lună, pe eJobs.ro au fost înregistrate 61.000 de aplicări pentru locurile de muncă din transport & distribuţie. 90% dintre aplicări sunt pentru joburile din ţară şi 5,3% pentru cele din străinătate. Pentru locurile de muncă entry level, diferenţa de salarizare dintre România şi ţări din vestul Europei poate fi şi de 1 la 5. 4,7% din aplicări sunt pentru joburile remote.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO