Auto

Cât de echipate sunt cele mai ieftine maşini? Vezi aici cele mai ieftine automobile la vânzare

Dacia Logan Ambiance, 1,2i 75 CP, 6.500 de euro - Cel mai ieftin automobil din gama Dacia este Logan sedan, în versiunea de echipare Ambiance şi cu motorul pe benzină de 1,2 litri şi 75 CP, având un preţ de pornire de 6.500 de euro. Echiparea include jante din oţel cu mini capace Argeş (care practic acoperă doar centrul jantei), ABS, airbag şofer, antidemaraj electronic, sistem încălzire şi ventilaţie, preechipare radio cu antenă şi cablaje precum şi scaune faţă cu reglaj longitudinal şi reglaj al spătarului.

Vezi aici cele mai ieftine automobile aflate la vânzare

Autor: Bogdan Alecu

26.07.2011, 15:25 8612

Versiunile de bază ale celor mai ieftine modele sunt specialconfigurate pentru a atrage clientul prin preţul mic de achiziţie,fiind componenta ascunsă a celebrei strategii de marketing cu preţ"pornind de la", în timp ce în poză sau videoclip este prezentatăversiunea de top, care în cele mai multe cazuri poate avea chiar unpreţ dublu faţă de cel prezentat. Mai mult, modelele de bază suntatât de bine ascunde, încât nu există niciodată poze cu ele iar decele mai multe ori astfel de modele nici măcar nu există înstoc.

Vedeţi aici care sunt cele maiieftine modele de maşini de pe piaţa românească şi cât de bine suntechipate

Explicaţia este una simplă - echiparea este atât de săracă,încât rar există cineva care îşi doreşte un automobil atât desărac. Spre exemplu, în cazul unor modele precum Logan, RenaultSymbol, Fiat Panda, Peugeot 107 sau Chevrolet Spark, versiunile debază se pot lăuda cu minimul necesar precum ABS, un airbag în cazulLogan, şase în cel al lui Spark, servofrână şi în anumite cazuri şiservodirecţie. De radio CD nici nu se pune problema, nici degeamuri electrice sau şi mai şi, aer condiţionat, care poate creştepreţul maşinii cu cel puţin 700 de euro.

De asemenea, preţul de achiziţie este atât de mic, încât laaceşti bani clientul nu trebuie să se aştepte nici măcar la dotări"civilizate" precum închidere centralizată sau geamurielectrice.

Dacia Logan Ambiance, 1,2i 75 CP, 6.500 deeuro

Cel mai ieftin automobil din gama Dacia este Logan sedan, înversiunea de echipare Ambiance şi cu motorul pe benzină de 1,2litri şi 75 CP, având un preţ de pornire de 6.500 de euro.Echiparea include jante din oţel cu mini capace Argeş (care practicacoperă doar centrul jantei), ABS, airbag şofer, antidemarajelectronic, sistem încălzire şi ventilaţie, preechipare radio cuantenă şi cablaje precum şi scaune faţă cu reglaj longitudinal şireglaj al spătarului.

Renault Symbol Authentique, 1,2i 75 CP, 7.400 deeuro

Noul Symbol dispune de o echipare de bază care include ABS,airbag şofer, imobilizator electronic, turometru, preechipareradio.

Fiat Panda Actual, 1,2i 69 CP, 7.500 deeuro

Cel mai ieftin Panda dispune în varianta cea mai ieftină deairbag şofer, ABS, jante din oţel de 13 inchi, preechipare audio şioglinzi cu reglare manuală din interior, sistem recirculareaer.

Peugeot 107 One 1,0i 68 CP, 8.015 euro

Echiparea include ABS, dublu airbag, imobilizator electronic,servofrână, a treia lampă pentru stop, servodirecţie electrică,banchetă spate rabatabilă.

Chevrolet Spark, 1,0i 68 CP, 8.210 euro

Echiparea de bază a lui Spark include scaun şofer reglabil peînălţime, banchetă rabatabilă, servodirecţie, bare de protecţie înculoarea caroseriei, dezaburire lunetă, preechipare radio şi douăboxe, ABS, şase airbaguri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO