Auto

Ce au discutat Ministrul Transporturilor, Lucian Bode şi preşedintele Ford România la întâlnirea de miercuri: Este necesară dezvoltarea transportului multimodal

Ce au discutat Ministrul Transporturilor, Lucian Bode şi...

Autor: Departamentul Economic

27.11.2019, 17:13 450

Situaţia drumului expres Craiova – Piteşti, şi stadiul liniei de cale ferată ce face legătura dintre Craiova şi Vama Nădlac şi a căii ferate Craiova – Calafat au fost discutate de ministrul Transporturilor Lucian Bode şi preşedintele Ford România, Ian Pearson, la întâlnirea de miercuri. 

Cei doi oficiali au convenit că întâlnire să aibă loc cu proiectele de infrastructură pe masă, cu stadiile de execuţie aferente şi soluţiile pentru creşterea ritmului de realizare a lor. Abordarea propusă de către ministrul Lucian Bode a fost ca discuţia pentru fiecare proiect să fie axată pe trei mari paliere: faza de implementare, faza de evaluare şi soluţiile pentru deblocare.

Cei doi oficiali au discutat cu privire la drumul expres Craiova – Piteşti, cu precădere la stadiul centurii ocolitoare a oraşului Balş, dar şi a graficului de realizare a loturilor 3 şi 4 ale drumului expres, precum şi stadiul liniei de cale ferată ce face legătura dintre Craiova şi Vama Nădlac şi a căii ferate Craiova – Calafat.

Totodată, în contextul discuţiilor purtate, Lucian Bode a precizat că este necesară dezvoltarea transportului multimodal, prezentând în acest sens avantajele celor două proiecte de la Craiova şi Timişoara.

”Înţeleg şi aşteptările celor de la Ford, înţeleg şi aşteptările pe care le au românii de la noi, în ceea ce priveşte infrastructura. Prefer ca de acum încolo să ne concentrăm pe soluţiile de deblocare a proiectelor începute şi să grăbim ritmul de realizare a lor. Companiile private trebuie să aibă de la noi termene concrete şi realiste pentru fiecare proiect de infrastructură, deoarece numai aşa pot să îşi adapteze politica lor economică. Timpul promisiunilor nerealiste a trecut. Acum este momentul să luăm toate măsurile necesare pentru ca tot ceea ce s-a început în infrastructură să fie finalizat şi să începem proiectele care sunt deja programate. Acest lucru se va realiza într-un mod transparent prin informarea românilor cu privire la stadiul fiecărui proiect”, a transmis Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO