Auto

Ce indică studiie institului IFO din Germania: Situaţia din industria auto germană s-a înrăutăţit dramatic

Ce indică studiie institului IFO din Germania: Situaţia...

Autor: Dorin Oancea

04.05.2020, 14:05 275

Situaţia din sectorul auto din Germania s-a înrăutăţit dramatic, arată cel mai recent sondaj de afaceri ifo. 

Potrivit sondajului, indiceledin aprilie a scăzut până la minus 85,4 puncte de la minus 13,2 puncte în martie, cea mai mare scădere şi cea mai mică valoare de când a început înregistrarea acestor valori, în urma reunificării Germaniei. În timpul crizei financiare, acest indice a scăzut la minus 82,9 puncte în aprilie 2009.

„Niciodată nu am văzut cifre atât de slabe pentru această industrie cheie”, spune Klaus Wohlrabe, liderul departamentului de sondaje la IFO. Comenzile au continuat să se reducă. Aici, indicele a scăzut la minus 76,7 puncte, de la minus 10,1 puncte în martie. Între timp, stocurile s-au majorat: indicele a crescut la plus 40,5 puncte faţă de plus 14,6 puncte în martie. Utilizarea capacităţii a scăzut la 45%, marcând din nou cel mai rredus nivel de la reunificarea germană.

Indicele pentru aşteptările în producţie a scăzut la minus 44,2 puncte, de la minus 36,2 puncte în martie. Aşteptările pentru exporturi în aprilie au scăzut la minus 64,9 puncte de la minus 43,9 puncte în martie. Aşteptările pentru afaceri în lunile următoare au devenit şi mai reduse, indicele scăzând până la minus 45,7 puncte în aprilie de la minus 34,6 puncte în martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO