Auto

Ce spune Lucian Şova despre autostrada Tîrgu Mureş-Iaşi: Studiul de fezabilitate va fi lansat în decembrie sau ianuarie

Ce spune Lucian Şova despre autostrada Tîrgu...

Autor: Alina Botezatu

27.11.2018, 10:43 195

Lucian Şova, ministrul demisionar al Transporturilor, a declarat, marţi, că studiul de fezabilitate al Autostrăzii A8, Tîrgu Mureş - Iaşi, va fi lansat în decembrie sau în ianuarie.

„Legat de A8, aşa cum am spus-o întotdeauna este un proiect care va fi făcut pe fonduri europene, este un proiect al cărui stdiu de fezabilitate îl vom lansa fie în decembrie, fie la începutul lunii ianuarie. Acest proiect nu a fost, nu este şi nu va fi niciodată exclus din planurile Guvernului şi a CNAIR”, a afirmat Lucian Şova, marţi, aflat într-o vizită de lucru, pentru a verifica stadiul lucrărilor de pe Autostrada Câmpia Turzii - Ogra - Tîrgu Mureş (loturile 1 şi 2).

Ministrul demisionar al Transporturilor a mai precizat că toate contractele care au fost lansate în ultimul timp şi urmează să le lanseze vizează elaborararea studiilor de fezabilitate, pentru a nu mai păţi ca la Autostrada Lugoj, care nu a putut fi finalizată din cauza unui viaduct de 30 de metri.

„Vom avea şi responsabili acolo şi asumarea a ceea ce este tehnic. Atâta timp cât voi putea, voi susţine elaborararea studiilor de fezabilitate împreună cu proiectul tehnic, astfel încât atunci când intră la construcţie să nu mai existe impedimente pentru antreprenori pentru a-şi desfăşura şantierele”, a mai spus Şova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO