• Leu / EUR4.9469
  • Leu / GBP5.8072
  • Leu / USD4.7475
Auto

Ce spune ministrul Transporturilor despre noul director de la Tarom: Are tot sprijinul pentru a redresa compania

Ce spune ministrul Transporturilor despre noul director de la Tarom: Are tot sprijinul pentru a redresa compania

Autor: Ioana Sfârlea

21.03.2019, 16:15 125

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că noul director de la Tarom are tot sprijinul pentru a redresa compania. Cuc a vorbit şi despre câţi bani erau în conturile Tarom când a plecat din minister şi câţi mai sunt în prezent.

Ministrul Tansporturilor, Răzvan Cuc, a spus că Florin Susanu, noul director de la Tarom este un pilot cu experienţă, care „iubeşte Tarom-ul”.

„S-a numit un nou consiliu de administraţie, înţeleg că astăzi (joi – n.r.) a fost şi s-a întrunit consiliul de administraţie şi au numit un nou director în persoana domnului Florin Susanu, pilot cu experienţă, un om care iubeşte Taromul şi care îşi doreşte să ducă Taromul acolo unde trebuie să fie pentru că este un simbol, un brand naţional. Dânsul a fost şi directorul de zbor de la Tarom, ştiu că foarte mulţi colegi, piloţi, cu care am discutat erau foarte îngrijoraţi de situaţia Taromului”, a spus ministrul Răzvan Cuc.

Cuc a vorbit şi despre situaţia conturilor Tarom, existând o diferenţă de câteva zeci de milioane între momentul în care el a plecat din funcţia de ministru şi momentul în care a revenit.

„Foarte important, în momentul în care eu am plecat în funcţia de ministru, în conturile Taromului erau undeva la 80 de milioane de dolari. Vorbim de bani pe care tot timpul i-a avut Taromul ca şi rezervă. Indiferent că Taromul avea pierderi aceşti bani veneau să regleze situaţia financiară şi să asigure buna funcţionare a Taromului. Iată că în momentul de faţă în conturile Taromului mai sunt undeva la 14 milioane de dolari. Nu spun, să nu înţelegeţi că s-ar fi furat s-au s-ar fi făcut ceva, urmează să vedem pe ce s-au cheltuit aceşti bani”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Răzvan Cuc a precizat că noul director la Tarom trebuie să reînnoiască flota, să o omogenizeze, în prezent existând trei tipuri de aeronave.

„Dânsul va avea tot sprijinul Ministerului Transporturilor şi al meu ca şi ministru pentru a redresa compania Tarom, în perioada imediat următoare sau va veni cu un program de restructurare şi cu multe alte măsuri care vor eficientiza activitatea Taromului”, a mai spus Cuc.

Florin Susanu este director general provizoriu la Tarom şi accountable manager, după finalizarea mandatului precedentului director, a informat, joi, compania.

„Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Tarom a numit, în şedinţa de astăzi 21 martie a.c., un nou director general provizoriu şi accountable manager, în persoana comandantului instructor de zbor, Florin Susanu. În prezent, Florin Susanu este director al Direcţiei Zbor din cadrul companiei naţionale. Profităm de acest moment pentru a pune stop speculaţiilor din mass-media privind operarea aeronavelor companiei. Aeronavele noastre sunt licenţiate şi operează în continuare fără nicio modificare a orarului de zbor”, precizează comunicatul.

Florin Susanu a mai fost director general interimar în anul 2017. În prezent el l-a înlocuit pe Werner-Wilhelm Wolff.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9469
Diferență: 0,0222
Ieri: 4.9458
Azi: 4.7475
Diferență: -0,3526
Ieri: 4.7643
Azi: 5.8072
Diferență: 0,062
Ieri: 5.8036
Azi: 4.7246
Diferență: -0,7374
Ieri: 4.7597