Auto

Cererea de maşini din partea persoanelor fizice este aproape nulă

Cererea de maşini din partea persoanelor fizice este aproape nulă

Autor: Bogdan Alecu

29.10.2012, 00:04 1018

Dana Cortina, directorul general al Porsche Inter Auto, divizia locală a Porsche Holding pentru retailul auto, cu un business anual de aproape 150 mil. euro, spune că procentul deţinut de persoanele juridice din vânzările de maşini a urcat la un nivel de peste 80%, pe măsură ce persoanele fizice nu mai cumpără aproape deloc maşini noi, scrie revista Business Magazin (www.businessmagazin.ro).

Dat fiind că cererea din partea persoanelor fizice este aproape nulă, salvarea sau noua carte a dealerilor o reprezintă clienţii de flote.Vânzarea de altădată "pentru toată lumea" avea să devină în vremurile de cădere mai concentrată pe diferitele tipuri de clienţi, în funcţie de nevoile de retail şi service ale fiecăruia.

Ponderea clienţilor de flote de astăzi este de 60% - "un record" - prin comparaţie, în 2009 cei care cumpărau mai mult de trei maşini însemnau 35% ca pondere din business. Dacă luăm în calcul şi persoanele juridice care cumpără maşini, indiferent de numărul lor, procentul ajunge azi la 80%.

Chiar dacă pentru moment nu e o prioritate, persoana fizică rămâne importantă pe termen lung: "Ar fi o mare greşeală să iasă din focus clientul privat". Minusul în cifre înseamnă o cădere de la 10-11.000 de maşini vândute în 2007 şi 2008 la doar 4.000 în 2009 şi 2010. După cum spune chiar Dana Cortina, "lecţia adevărată de management a venit în criză".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO