Auto

Circulaţie în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din ţară. Restricţii pe DN 2

Circulaţie în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri...

Autor: Laura Buciu

13.01.2024, 07:21 35

Se circulă în condiţii de iarnă şi sunt utilaje de deszăpezire pe mai multe drumuri din ţară, sâmbătă dimineaţa, însă nu sunt semnalate şosele închise din cauza zăpezii şi a viscolului. Pe DN 2, în judeţul Ilfov, se circulă restricţionat din cauza protestelor fermierilor şi transportatorilor.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, sâmbătă dimineaţa, nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteorologice sau din cauza vreunui eveniment rutier.

Sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare slabă şi se circulă în condiţii de iarnă, dar fără a fi impuse restricţii de trafic, pe mai multe drumuri din judeţele Buzău, Iaşi, Maramureş şi Mureş. Se acţionează cu utilaje pentru deszăpezire.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti, A4 Ovidiu-Agigea, A1 Sibiu-Deva şi DN 1 Ploieşti-Braşov, se circulă pe un carosabil uscat, vizibilitatea este bună, iar valorile de trafic sunt reduse.

În contextul protestelor transportatorilor şi ale fermierilor, pe DN 2, în localitatea Afumaţi, la limita cu oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, traficul rutier se desfăşoară normal pe sensul de mers către Urziceni, iar pe sensul de mers către Capitală este în continuare restricţionată banda nr. 1, din cauza autovehiculelor parcate ale protestatarilor.

Poliţiştii rutieri pe recomandă şoferilor să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să ia în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed sau alunecos, să-şi asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale şi să folosească luminile de ceaţă dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen. Ei reamintesc faptul că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO