Auto

Cluj: Investiţie de 2 mil. euro pentru achiziţionarea a 10 autobuze Iveco-Urbanway

Cluj: Investiţie de 2 mil. euro pentru achiziţionarea a...

Autor: Laurentiu Cotu

05.08.2015, 15:15 1475

Compania de Transport Public Cluj-Napoca, subordonată primăriei municipiului Cluj-Napoca, a achiziţionat cu 9,3 mil. lei (aproximativ 2 mil. euro) 10 autobuze noi, nearticulate, marca Iveco-Urbanway. Autobuzele au fost cumpărate cu fonduri proprii de la dealerul auto Briari's IND, reprezentant unic pentru Iveco, Iveco Bus, Astra şi New Holland. Noile autobuze au o capacitate totală de transport de 91 locuri, din care 27 pe scaune, sistem de climatizare, sistem electronic vizual (afişaj cu LED-uri), camere de luat vederi în interior, computer de gestiune, diagnosticare şi management al vehiculului, care colectează şi transmite datele privind activitatea autobuzului.

La începutul acestui an, municipalitatea clujeană a pus în circulaţie alte 40 de autobuze articulate noi, achiziţionate de la firma Solaris Bus&Coach Polonia, pentru suma de 49,6 mil. lei (peste 11 mil. euro). Alte zece autobuze electrice noi, în valoare de 7,5 milioane de franci elveţieni, vor intra în circulaţie la Cluj-Napoca, la finalul anului 2016, acestea fiind achiţionate de municipalitate cu fonduri asigurate de Guvernul Elveţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO