Auto

Clujul, locatie pentru tot mai multe saloane auto

12.05.2004, 00:00 16



In incercarea de a-si mari vanzarile si implicit profiturile, tot mai multi importatori si dealeri auto aleg sa-si prezinte oferta de modele noi in provincie, dupa ce ani buni Bucurestiul a fost principalul loc pentru lansari si saloane auto.



Unul dintre cele mai active orase din acest punct de veder a fost Clujul, unde in luna aprilie, RMB Inter Auto, dealer autorizat al holdingului Tiriac, a prezentat in cadrul Salonului Inter-Auto, 65 de autoturisme si vehicule comerciale. Dupa lansarea la Cluj a noului FordFocus C-Max si prezentarea modelelor celor 10 marci ale Holdingului, sau dupa contractarea la Cluj a primului Mercedes CLS 500 (model ce va fi lansat pe piata romaneasca abia in toamna), luna mai va aduce in prim plan un nou eveniment auto, care va avea loc tot in spatiul Expo Transilvania din Cluj-Napoca. In a doua zi a targului Auto, Volvo va lansa modelele Volvo S40 si V50, iar organizatorii asteapta ca si celelalte firme expozante sa profite de prezenta la targ pentru a-si promova cele mai noi modele.



In ultimii ani, Targul auto organizat la Cluj a inregitrat o evolutie dinamica, care a culminat la editia de anul trecut prin dublarea suprafetei de expunere. Editia din acest an va cuprinde 47 de expozanti romani dintre care 36 din judetul Cluj, cu 7 mai mult decat in 2003, iar suprafata ocupata se mareste si ea cu cateva sute de metri, ajungand la 2.350 mp. "Targul auto inregistreaza cresteri semnificative in fiecare an. Cresterea din acest an va fi posibila, cu toate ca lipseste un dealer important la nivel regional", declara Ioan Avram, director general Expo Transilvania.



Marcile Volswagen si Audi vor lipsi de la targul Auto datorita unor strategii de marketing ale dealerului Autoworld care isi concentreaza eforturile pe alte actiuni aflate in derulare. "Nu exista nici un substrat al neparticiparii noastre din acest an, ci preferam sa ne canalizam energia pe lansarea noului Audi A6, o masina selecta care se adreseaza unor oameni cu pretentii. In 27 mai va avea loc lansarea pe piata bucuresteana, iar la inceput de iunie vom prezenta masina clientilor din Transilvania", declara Diana Naghi, reprezentantul Autoworld. In perioada 18-23 mai vor participa la cea de-a sasea editie a targului specializat auto marci precum Ford, Skoda, Seat, Peugeot, Opel, Chevrolet, Mercedes, Iveco, Jeep, Fiat, Suzuki, Volvo, Subaru, Toyota, BMW, Honda, Crysler, Daewoo sau Renault Trucks. Alaturi de reprezentantele zonale ale principalelor marci auto, vor fi prezenti la manifestari si producatori de piese si echipamente auto, dar si autovehicule de transport marfuri, transport urban, turistic si service de specialitate, expuse in cadrul Salonul Expo Truck&Bus, organizat pentru a doua oara la Cluj. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO