Auto

Compania de curierat Cargus estimează o creştere de 20% a volumelor de livrări în acest an

Compania de curierat Cargus estimează o creştere de 20%...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.06.2022, 16:52 118

Cargus, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de curierat, a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 450 de milioane de lei, în scădere cu aproape 9% faţă de anul precedent şi a avut un nivel constant al volumelor livrate, menţinând acelaşi trend ca în anul precedent. Pentru anul acesta, compania estimează o creştere de 20% a volumelor faţă de anul 2021.

În ultimii doi ani, Cargus a investit 20 de milioane de euro în infrastructura sa operaţională, în soluţii tehnologice pentru destinatarii finali şi în îmbunătăţirea serviciilor de livrare. Compania s-a concentrat, de asemenea, pe extinderea reţelei SHIP & GO şi a soluţiilor digitale integrate pentru business-urile din e-Commerce.

Pentru anul acesta şi pentru următorii doi, compania are planificate investiţii, cu accent pe inovaţiile tehnologice şi noile soluţii de livrare, cum ar fi reţeaua APM (lockers), care urmează să fie lansată în a doua jumătate a anului 2022. Reprezentanţii companiei nu au dat detalii despre valoarea investiţiilor din acest an.

O parte importantă din bugetul de investiţii din ultimii doi ani a fost dedicată optimizării logistice. Anul trecut, Cargus a deschis 9 depozite logistice noi, situate în zone geografice strategice, investiţia ridicându-se la 8,5 milioane de euro.

Totodată, compania şi-a extins şi reţeaua de puncte SHIP & GO, depăşind, astăzi, peste 700 de locaţii, în toată ţara.

De asemenea, echipamentele pentru curieri au reprezentat o investiţie de 7,5 milioane de euro.  Important de menţionat sunt dispozitivele mobile cu care au fost echipaţi curierii Cargus, care au permis implementarea simplă şi eficientă a soluţiei de plată PIN on Glass (plata cu cardul la livrare).

În 2021, compania s-a concentrat şi pe lansarea de soluţii digitale precum aplicaţia Cargus Mobile, reprezentând, în total, o investiţie de aproximativ 4 milioane de euro.

În prezent, compania Cargus numără peste 5.000 de angajaţi şi colaboratori, oferă servicii de curierat cu livrare la adresa, dar şi printr-o reţea naţională de sute de locaţii SHIP & GO, unde clienţii pot ridica sau trimite pachete, deţine 5 centre naţionale de sortare, 51 de centre operaţionale şi o echipă de peste 2.500 de curieri care efectuează peste 50 de milioane de livrări pe an.

La începutul anului 2019, Cargus a fost preluat de Mid Europa Partners Investment Fund, unul dintre cei mai activi investitori din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO