Auto

​Compania de curierat FAN Courier încheie anul cu afaceri de 1,25 miliarde lei, un avans de 15% faţă de anul anterior

​Compania de curierat FAN Courier încheie anul cu...

Autor: Miruna Diaconu

12.12.2023, 12:07 143
FAN Courier, liderul pieţei de curierat, va încheia anul cu o cifră de afaceri de 1,25 miliarde lei, după un avans de 15% faţă de anul anterior. Creşterea veniturilor vine şi ca urmare a investiţiilor derulate de companie în acest an.

„Putem caracteriza anul 2023 ca fiind mai bun decât 2022, în pofida faptului că am avut creşteri importante de costuri, inflaţie mare şi o situaţie destul de dificilă în apropiere de graniţe. În pofida prelungirii problemelor din 2022, în acest an, lucrurile s-au mai aşezat, au fost mai previzibile, astfel că am putut pune în aplicare strategia de investiţii planificată, în plus, am reuşit să finalizăm o investiţie care nu era în planul iniţial: hubul internaţional de la Arad. Interesul sellerilor internaţionali pentru piaţa românească este o tendinţă care s-a transformat în certitudine, în 2023”, spune Adrian Mihai, CEO şi cofondator FAN Courier.

Interesul comercianţilor internaţionali a determinat compania de curierat să investească 4 milioane euro în hubul din Arad, dedicat exlusiv e-commerce-ului. Anul acesta, bugetul total al companiei de curierat a fost de circa 35 milioane euro.

La creşterea veniturilor companiei a contribuit şi avansul e-commerce-ului, care a rămas şi în acest an un motor de creştere pentru piaţa de curierat.

„Datele ne arată că, în acest an, creşterea semnificativă a e-commerce-ului a fost susţinută puternic de vendorii din afara României care au generat volume cu 20-25% mai mari, faţă de vendorii locali”, mai spune Adrian Mihai.

Pentru 2024, FAN Courier estimează un avans de 15%. Mai mult, compania a demarat lucrările pentru extinderea şi modernizarea depozitului de la Ştefăneştii de Jos, proiect care va fi finalizat în 2024.

„Am continuat să investim masiv în mai multe proiecte de amploare, cel mai important fiind noul depozit de la Ştefăneşti, care va îndeplini mai multe funcţii noi. Dezvoltat pe o suprafaţă de 26.000 mp, noua investiţie va cuprinde un depozit dedicat fulfillment, care va acoperi 66^ din suprafaţa construită şi un spaţiu dedicat exclusiv serviciului FANbox. Investiţia în acest al treilea depozit de la Ştefăneşti va fi una dintre cele mai mari investiţii ale companiei din ultimii ani, estimările noastre de acum fiind de peste 35 milioane de euro”, spune Neculai Mihai, cofondator FAN Courier.​​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO