Auto

Conducerea Alfa Romeo vrea să abandoneze proiectul din Formula 1

Conducerea Alfa Romeo vrea să abandoneze proiectul din...

Autor: Departamentul Sport

21.10.2019, 19:31 115

Conducerea Alfa Romeo vrea să se retragă din Formula 1, astfel că fosta echipă Sauber ar putea trece printr-o nouă schimbare la finalul anului. Conform www.planetf1.com, italienii vor să iasă din ”Marele Circ”, din cauza rezultatelor modeste şi ale costurilor uriaşe.

Un apropiat al echipei a explicat de ce Alfa Romeo vrea să abandoneze proiectul din Formula 1: „Italienii nu înregistrează un profit foarte bun pe piaţa auto, astfel că e puţin probabil să rămână în F1 şi în 2020. Rezultatele au fost de asemenea extrem de dezamăgitoare, chiar dacă toată lumea încearcă să zâmbească în faţa camerelor”, a spus Joe Saward, conform sursei citate.

Alfa Romeo a preluat controlul echipei Sauber în 2018, iar în acest sezon a intrat în cursă cu denumirea Alfa Romeo Racing Ferrari. Sauber a devenit practic „satelitul” gigantului Ferrari, un alt aspect cu care elveţienii rămaşi alături de Alfa Romeo nu sunt complet de acord.

Cum italienii de la Alfa Romeo sunt pregătiţi să renunţe la proiectul din F1, elveţienii de la Sauber au demarat negocierile cu Honda. Japonezii au devenit din acest sezon furnizorul de motoare pentru Red Bull Racing şi Toro Rosso. Dacă Honda ar ocupa locul lăsat liber de Alfa Romeo, rămâne de văzut ce denumire va adopta echipa.

Dacă Afla Romeo va renunţa la proiectul cu Sauber, Ferrari va pierde un client important. Pe lângă Alfa Romeo, Scuderia mai asigură motoarele de F1 pentru americanii de la Haas. Având motoare de la Ferrari, Alfa Romeo şi Haas ocupă în prezent locurile 8 şi 9 în clasamentul constructorilor.

Clasamentul constructorilor în F1:

1.Mercedes AMG – 612p.
2.Ferrari – 433p.
3.Red Bull Racing (motor Honda) – 323p.
4.McLaren (motor Renault) – 111p.
5.Renault – 77p.
6.Toro Rosso (motor Honda) – 59p.
7.Racing Point (motor Mercedes) – 54p.
8.Alfa Romeo (motor Ferrari) – 35p.
9.Haas (motor Ferrari) – 28p.
10.Williams (motor Mercedes) – 1p.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO