Auto

Cozi kilometrice la ieşirea din ţară: Şoferii de camioane aşteaptă peste cinci ore pentru a trece graniţa în Ungaria, prin vama Nădlac

Cozi kilometrice la ieşirea din ţară: Şoferii de...

Autor: Adriana Mit, Mediafax

19.03.2018, 10:10 135

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că timpii de aşteptare la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au crescut la 320 de minute, pe sensul de ieşire din ţară pentru camioane.

Astfel, s-a format o coloană de camioane care se întinde pe mai mulţi kilometri. De asemenea, şi la Nădlac I timpii de aşteptare au crescut, luni dimineaţa, la 90 de minute.

“La Nădlac II sunt deschise cinci artere de control la ieşire din ţară, iar timpii de aşteptare sunt de 320 de minute. În ultimele 12 ore s-au lucrat peste 500 de automarfare. Una din cauzele pentru care s-a adunat un număr atât de mare de automarfare este restricţia impusă pe teritoriul Ungariei în fiecare sfârşit de săptămână”, a afirmat Mihaela Leş.

În zilele nelucrătoare, pe întreg teritoriul Ungariei este interzisă circulaţia camioanelor cu o capacitate mai mare de 7.5 tone.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră le recomandă şoferilor de camioane să utilizeze şi celelalte puncte de trecere a frontierei din vestul ţării, precum Nădlac I sau Vărşand, tot din judeţul Arad.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO