• Leu / EUR4.7789
  • Leu / GBP5.7446
  • Leu / USD4.4241
Auto

Cristian Prichea preia conducerea Companiei Naţionale de Vânzări a Ford în România

Cristian Prichea preia conducerea Companiei Naţionale de Vânzări a Ford în România

Autor: Bogdan Alecu

19.04.2019, 16:36 482

Ford România anunţă astăzi că domnul Cristian Prichea este noul director general al Companiei Naţionale de Vânzări, înlocuindu-l astfel pe Attila Szabo, care la rândul său este numit Director General al Ford Ungaria şi Ford Cehia.

Szabo a condus operaţiunile de vânzări şi marketing ale mărcii Ford în România începând cu 2016, iar din ianuarie anul curent el supervizează şi Republica Cehă.

“România va ocupa mereu un loc special în inima mea şi sunt onorat că am avut şansa de a lucra aici, alături de o echipă nu numai foarte tânără, dar totodată creativă si foarte dinamică. Cred că numirea lui Cristian în fruntea operaţiunilor de vânzări şi marketing vine la momentul oportun pentru activitatea noastră comercială din România. Cristian este, aşadar, primul român numit în această funcţie şi sunt convins că sub conducerea sa performanţele Ford de vânzări vor continua în aceeaşi direcţie pozitivă ca şi până acum”, a declarat Attila.

Cristian Prichea (34) este inginer economist în domeniul mecanicii, absolvent al Universităţii Politehnica Bucureşti si lucrează pentru Ford România încă din august 2010, atunci când Ford a înfiinţat Compania Naţională de Vânzări din Bucureşti. În această perioadă el a ocupat diferite functii in departamentul de marketing al companiei, pentru ca în 2015 să fie numit Director de Vânzări la Ford România. Din 2016 şi până în prezent, Cristian a lucrat pentru Ford Europa, la sediul din Koln (Germania), în cadrul Departamentului de Coordonare a Vânzărilor Ford la nivel European.

"Mă bucur foarte mult să fiu din nou alături de echipa noastră din Bucureşti şi să reiau colaborarea cu întreaga reţea de distribuitori autorizaţi din ţară. Vom începe această călătorie împreună într-o perioadă dinamică, marcată totodată de numeroasele produse noi pe care le vom lansa. Am toată determinarea şi energia de a lucra cu echipa noastră, angajaţi şi dealeri, pentru a menţine marca Ford în topul vânzărilor de maşini noi din România”, a declarat Prichea.

2019 este un an extrem de important pentru activitatea Ford România, inclusiv prin prisma operaţiunilor de la Craiova, acolo unde va demara producţia noului Ford Puma, primul model hibrid construit vreodată în România.

Acesta se va adăuga producţiei actualului model EcoSport şi mult premiatului motor de 1.0 l EcoBoost. Investiţia totală a Ford în România se ridică la aproximativ 1,5 miliarde de euro, dintre care 200 de milioane de euro au fost investiţi pentru a susţine producţia noului Puma.

Ford România are în prezent 4900 de angajaţi, urmând ca până la finalul acestui an forţa de muncă să crească până la un total 6300 de angajaţi, ca urmare a demarării unui amplu program de recrutare la Craiova pentru a susţine producţia modelului Puma.

CUM VEDEȚI ZIARUL FINANCIAR PESTE 21 DE ANI?

TOTUL PENTRU BUSINESS. TOTUL ESTE BUSINESS

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - marţi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7789
Diferență: -0,023
Ieri: 4.7800
Azi: 4.4241
Diferență: 0,2493
Ieri: 4.4131
Azi: 5.7446
Diferență: -0,113
Ieri: 5.7511
Azi: 4.4982
Diferență: -0,0089
Ieri: 4.4986