Auto

Cum arată Hyundai-ul care vrea sa concureze cu VW Passat

Cum arată Hyundai-ul care vrea sa concureze cu VW Passat

Hyundai i40 Wagon

Autor: Bogdan Alecu

14.12.2010, 11:15 69

Hyundai Motor Europe a prezentat primele imagini cu noul i40Wagon, urmaşul Sonatei, modelul de clasă medie al constructoruluicoreean, destinat pieţei europene. Versiunea sedan a modeluluiSonata deja se comercializează pe piaţa nord-americană.

Potrivit presei internaţionale, în Europa va fi comercializatiniţial numai în versiune break, iar limuzina în stil "coupe cupatru uşi" va rămâne numai pentru americani, cel putin pentruînceput. Strategia a fost adoptată în condiţiile în care în Europade Vest peste 80% din vânzările modelelor de clasă medie reprezintăbreakul.

Noul i40 Wagon va avea o lungime de 4,77 metri, o lăţime de 1,81m şi o înălţime de 1,47m, valori similare cu cele ale VW PassatVariant. Portbagajul va avea un volum disponibil de peste 500 delitri şi prin rabatarea banchetei se va putea ajunge la peste 1.700de litri.

Gama de motorizări va fi alcătuită din două propulsoare pebenzină, de 1,6 litri şi 140 CP respectiv 2,0 litri şi 175 CP şi undiesel de 1,7 litri care va fi oferit în mai multe trepte deputere, cea mai puternică fiind de 160 CP.

Pe piaţa locală noul model va fi lansat cel mai probabil întrimestrul doi al anului viitor, în timp ce preţurile ar putea ficomunicate în luna martie, după lansarea oficială din cadrulSalonului Auto de la Geneva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO