Auto

Cum îţi poţi recupera taxa auto - mic ghid

Cum îţi poţi recumpera taxa auto - mic ghid
14.07.2011, 09:40 2703

Românii care au plătit taxa auto ar trebui săse grăbească să ceară în instanţă recuperareabanilor. Avocaţii îi avertizează pe aceştia căautorităţile statului încearcă "artificiilegislative" astfel încât să nu fie nevoite să restituiecele peste 850 de milioane de euro achitate de români din 2008 şipână la finele anului trecut.

"Statul nu face eforturi să restituie din oficiu taxa auto.Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, aintrodus recurs în interesul legii la câteva săptămâni după ceCurtea de Justiţie a UE de la Luxemburg a dat verdictul în cazulTatu. În cazul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ)va lua o astfel de decizie, 99% din cei care nu au cerut îninstanţă restituirea taxei auto nu vor mai avea şansa să obţinăbanii înapoi", a declarat pentru gândul avocatul CosminFlavius Costaş.

În prezent există circa 40.000 de cereri de rambursare a taxeiauto. Vedeţi un mic ghid de recuperare a taxei auto pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO