• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Auto

Dacia revine la Salonul Auto de la Paris şi prezintă noul Jogger de 140 CP, primul hibrid sub marca românească

Dacia revine la Salonul Auto de la Paris şi prezintă noul Jogger de 140 CP, primul hibrid sub marca românească

Autor: Bogdan Alecu

07.10.2022, 13:19 5830

Dacia va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Paris, care va avea loc peste două săptămâni, noul concept Manifesto, alături de gama de modele cu noua identitate vizuală, o serie limitată a modelului Duster dar şi noul Jogger cu motorul hibrid - HYBRID 140 care îşi va face de asemenea prima apariţie sub culorile Dacia.

Deschiderea comenzilor pentru noul Joggerva avea loc la începutul anului 2023, primele livrări urmând să aibă loc în primăvara anului viitor. Jogger devine astfel primul full-hybrid produs în România, după ce în 2019 Ford Puma era primul mild-hybrid. Din 2024 Ford Craiova va fi prima uzină care va produce însă maşini electrice în România.

Sistemul este acelaşi ca pe Clio E-Tech şi este compus dintr-un motor pe benzină de 91 CP de 1,6 litri şi două motoare electrice – unul de 49 CP şi un al doilea de 20 CP. Motoarele electrice sunt cuplate la o baterie cu o capacitate utilizabilă de 0,85 kWh. În mod pur electric, Clio are o autonomie de 5 km oficial şi tot Clio poate rula în mod pur electric cu o viteză de până la 75 km/h. Încărcarea bateriei se face în mers, nu de la o priză.

În ceea ce priveşte identitatea mărcii, Dacia prezintă la Paris noua emblemă pe toate modelele mărcii, iar noile elemente vizuale şi noile culori au devenit o parte integrantă a imaginii showroom-urilor mărcii.

În premieră mondială, standul Dacia va găzdui conceptul MANIFESTO.

Acesta nu anunţă un viitor model de serie ci exprimă viziunea Dacia cu privire la un vehicul esenţial, cool, robust, accesibil şi performant din punct de vedere ecologic. MANIFESTO este un laborator pentru testarea celor mai avansate inovaţii, dintre care unele se vor putea concretiza în viitor pe modele de serie. MANIFESTO este un vehicul compact, uşor, mai curând agil decât rapid, destinat incursiunilor în aer liber. Este o expresie liberă a viziunii Dacia care ilustrează concret valorile şi teritoriile mărcii:

Pentru a răspunde cererii clienţilor pasionaţi, Duster va fi prezent la standul Dacia într-o serie limitată, intitulată « Mat Edition ».

Aceasta va fi disponibilă într-o singură configuraţie, cu o nuanţă de caroserie exclusivă şi beneficiind de echiparea de vârf din punct de vedere mecanic a mărcii Dacia : motorul TCe 150 cuplat cu cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj EDC. Design-ul distinctiv al versiunii Duster « Mat Edition » va sublinia o dată în plus atractivitatea mărcii.

Comenzile pentru noua serie limitată vor fi deschise înainte de sfârşitul acestui an.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: