Auto

DAE: Taxa auto nu a ridicat probleme privind dreptul european,hotărârea CJUE e pentru cazul respectiv

Autor: Ovidiu Bărbulescu

08.04.2011, 09:36 199

Legea privind taxa de poluare auto, în forma actuală, nu aridicat probleme de neconformitate cu dreptul european,iarhotărârea preliminară a CJUE este legată strict de soluţionareacauzei respective,a declarat agenţiei MEDIAFAX şefulDepartamentului pentru Afaceri Europene, ministrul BogdanMănoiu.

"CJUE a pronunţat o hotărâre preliminară, răspunzând uneisolicitări exprese a Tribunalului Sibiu, în contextul soluţionăriicauzei respective. Solicitarea Tribunalului Sibiu şi hotărâreapreliminară a CJUE vizează Ordonanţa 50/2008 privind taxa de primăînmatriculare, care a fost amendată succesiv în mai multe rânduri.În forma actuală, legea privind taxa de poluare auto nu a ridicatprobleme de natura neconformităţii cu dreptul european. O hotărârepreliminară a CJUE, care este o interpretare a dreptului europeanrelevant, nu este susceptibilă de a fi pusă în execuţie, însă eaeste obligatorie pentru instanţa naţională în procesul desoluţionare a cauzei", a spus şeful DAE.

El a arătat astfel că hotărârea preliminară a CJUE în cauza Tatueste legată strict de soluţionarea cauzei respective.

Taxa de primă înmatriculare încalcă legislaţia Uniunii Europeneîntrucât produce un dezavantaj la vânzarea maşinilor second-handdin alte state pe teritoriul României, arată Curtea de Justiţie aComunităţilor Europene, într-un punct de vedere exprimat la cerereaunei instanţe româneşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO