Auto

Daniel Farmache, grupul E-INFRA: Investiţiile în infrastructură ne vor ajuta să evităm o eventuală criză

Daniel Farmache: România are nevoie de investiţii mari în infrastructură şi are şi multe surse de finanţare nefolosite la maximum.

Daniel Farmache: România are nevoie de investiţii mari în infrastructură şi are şi multe surse de finanţare nefolosite la maximum.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.04.2019, 00:05 336

Daniel Farmache, CEO al grupul E-INFRA, care oferă servicii de infrastructureă adresate in special segmentului industrial, prin subsidiara Electrogrup, spune că, deşi evoluţia economiei încetineşte, el este optimist în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructură.

„De ce spun acest lucru? Pentru că dacă înainte de o criză creşterea economică este condusă de consum, o ieşire din criză sau o evitare a ei poate fi făcută prin investiţii în infrastructură. Iar România are nevoie de investiţii mari în infrastructură şi are şi multe surse de finanţare nefolosite la maximum. Cred că ar trebui făcut front comun ca infrastructura să susţină dezvoltarea economică a României în continuare şi să se evite o recesiune”, a spus managerul în cadrul conferinţei ZF Transport, Logistics & Automotive Summit 2019. El s-a alăturat anul trecut echipei E-INFRA după ce anterior a făcut parte din divizia de investment banking a Citigroup din Londra. Înainte de această poziţie, Daniel Farmache a lucrat în cadrul biroului Citi din România pentru mari companii cu capital românesc, în tranzacţii pe pieţele de capital şi diverse structuri de credit. El spune că piaţa de transporturi de exemplu se transformă, o să apară camioanele care se conduc singure, însă piaţa de construcţii industriale este sigură din acest punct de vedere, iar noile tehnologii nu vor înlocui angajaţii şi produsele actuale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO