Auto

Denis Le Vot, Dacia: Renault nu poate exista fără Dacia, iar Dacia nu poate fără Renault

Denis Le Vot, Dacia: Renault nu poate exista fără...

Autor: Bogdan Alecu

22.11.2023, 00:07 3824

Dacia aduce profit şi venituri Grupului Renault, iar importanţa sa este cu atât mai importantă în contextul în care Renault a renegociat parteneriatul cu Nissan în cadrul Alianţei. Dacă până acum Renault şi Nissan negociau împreună achiziţiile de componente, de acum înainte fiecare marcă va merge pe cont propriu către furnizori, însă vor continua să colaboreze, unele modele Nissan fiind în continuare asamblate în fabricile Renault din Europa.

„Dacia este importantă pentru Renault, este în centru deoarece vine cu profitabilitate de două cifre. Renault are profitabilitate cu o singură cifră. Dacia nu poate exista fără Renault şi Renault fără Dacia. Este acolo deoarece utilizăm asseturile Renault şi vedem pe Dacia tehnologiile deja dezvoltate. Nu trebuie să amortizăm o dezvoltare întreagă. Şi nu mergem către flote, discounturi, care nu duc nicăieri. Nu facem volume foarte mari, ci foarte bune pentru că ne concentrăm pe retail, nu pe flote. Mai mult, după ce modelele Dacia sunt dezvoltate, conceptul este utilizat mai departe în America de Sud“, a spus Denis Le Vot într-o discuţie restrânsă cu un grup de jurnalişti din România.

Producţia Dacia va continua să crească în 2023 potrivit CEO-ului mărcii, mai ales în contextul în care industria auto se confruntă cu o creştere a preţurilor.

"Să luăm de exemplu Jogger - noi venim cu un preţ de cel mult 25.000 de euro, în condiţiile în care concurenţa care are un model tot cu 7 locuri costă cu cel puţin 10.000 de euro mai mult deoarece folosesc o platformă compactă şi sunt nevoiţi să utilizeze un motor mai mare. În industria auto vedem o creştere de preţuri, iar Dacia se menţine sub", spus Denis Le Vot.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO