Auto

Din showroom în online? Vânzările Dacia au ajuns la 600 de unităţi în octombrie, doar din platformă

Din showroom în online? Vânzările Dacia au ajuns la...

Autor: Bogdan Alecu

07.11.2022, 15:53 173

Vânzările online ale Dacia continuă să accelereze, iar în octombrie s-a atins un nou record – 600 de maşini comandate – cel mai ridicat volum lunar din ultimii patru ani, de când a fost lansată platforma.

De la începutul anului, numărul clienţilor care au cumpărat online un vehicul Dacia depăşeşte 4.000, aproape dublu faţă numărul celor care au apelat la această modalitate de achiziţie în perioada corespunzătoare a anului trecut.

Rezultatul înregistrat în primele 10 luni ale anului curent este totodată superior cu 65% faţă de cele 2.477 de vehicule vândute prin intermediul platformei de e-commerce în întregul an 2021.

Judeţele în care s-au înregistrat cele mai mari vânzări online sunt Bucureşti/Ilfov, Cluj şi Prahova.

Lansată în luna august 2018, platforma de vânzări online Dacia include modelele gamei aflate în stoc, la preţuri promoţionale.

Clienţii îşi pot alege modelul preferat prin utilizarea mai multor filtre de selecţie – model, preţ, culoare, tip de combustibil, astfel încât să poată face alegerea perfectă pentru nevoile lor. Apoi îşi pot rezerva autoturismul disponibil în platformă, achitând o taxă de 500 de Euro (TVA inclus).

Plata se efectuează cu card bancar de credit sau debit, prin intermediul unui procesator securizat de plăţi. Taxa de rezervare se transformă în avans la momentul confirmării comenzii.

Livrarea vehiculului se poate face atât la showroom cât şi la adresa de domiciliu, în funcţie de disponibilitatea serviciului.

Grupul Renault are deja implementat în România sistemul de vânzări pe bază de agent – maşinile sunt direct facturate de Renault Commercial Roumanie şi nu de către dealer, care în acest caz joacă doar rolul de agent de vânzări, şi astfel cifra sa de afaceri reflectă doar comisioanele şi încasările din service. Către acest model tind acum toţi constructorii la nivel european.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO