Auto

După mai bine de două decenii: Metroul Valea Ialomiţei-Eroilor din Drumul Taberei va funcţiona din semestrul II din 2018

După mai bine de două decenii: Metroul Valea...

Autor: Anca Olteanu

28.07.2017, 00:05 3193

Lucrările pentru secţiunile Eroilor – Iancului şi Iancului – Pantelimon vor demara până la finalul anului 2017.

Călătorii vor putea circula pe secţiunea de metrou Valea Ialomiţei - Eroilor începând cu semestrul al doilea al anului 2018, a declarat, joi, directorul Metrorex, Marin Aldea, cu ocazia finalizării săpăturilor tunelului la prima parte din magistrala 5 de metrou.

„Ne-am propus ca acest proiect să fie finalizat la finalul semestrului unu, începutul semestrului II al anului viitor. Probabil că în partea a doua din semestrul II vom circula pe această magistrală”, a spus Marin Aldea.

Pe Magistrala 5 de metrou vor circula tre­nuri din flota existentă, dar compania in­ten­ţionează să achiziţioneze 13 trenuri noi. „Noi lucrăm acum la un caiet de sarcini pen­tru achiziţia unui nou pachet de trenuri. E vor­ba de 13 trenuri noi. Probabil că această achi­ziţie o să dureze în jur de un an şi jumătate – doi”, a precizat directorul Metrorex.

Stadiul de realizare al lucrărilor pe Magistrala 5 este de aproape 90% în ceea ce priveşte lucrările de structură şi de aproape 45-46% cele de finisaje. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO