Auto

Exporturile producătorului de componente auto Compa Sibiu au ajuns în 2018 la peste 127 mil. euro

Exporturile producătorului de componente auto Compa Sibiu au ajuns în 2018 la peste 127 mil. euro

Ioan Deac, managerul general al Compa Sibiu, este unul dintre cei mai longevivi directori din zona de producţie industrială din România

Autor: Laurentiu Cotu

13.05.2019, 00:06 547

♦ Compa Sibiu este al treilea cel mai mare exportator cu capital privat românesc în 2018, după producătorul de mobilă Aramis Invest din Baia Mare şi combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Producătorul de componente auto Compa Sibiu (simbol bursier CMP), care are în acţionariat Fondul Suveran al Norvegiei, a realizat anul trecut 78,5% din vânzări la export, adică 590,9 mil. lei (127 mil. euro), potrivit raportului financiar pe 2018 al companiei.

Compa produce la Sibiu com­ponente pentru sisteme de injecţie, lame, braţe şi prinderi pentru ştergă­toare de parbriz, cartere centrale, flanşe şi role pentru turbosuflante, pinioane pentru casete de direcţie, componente pentru coloane de direcţie, arcuri, piese stanţate, piese for­jate, transmisii cardanice, ansamble mecano-sudate, componente pentru insta­laţii de aer condiţionat, echipa­mente industriale, matriţe şi scule.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO