Auto

Ford Motor Company îşi extinde operaţiunile pentru soluţii de afaceri în Bucureşti

Ford Motor Company îşi extinde operaţiunile pentru...

Autor: Bogdan Alecu

15.03.2024, 10:46 221

Ford Business Solutions îşi extinde operaţiunile existente în Bucuresti.  În următoarele luni, 100 de locuri de muncă suplimentare vor fi create şi adăugate forţei de muncă deja existente. Se vor face angajări în domenii cheie precum IT şi suport pentru entităţi bancare şi financiare existente din grup. Până la sfârşitul anului 2024, Ford estimează că va avea în cadrul diviziei Business Solutions Center din Bucureşti peste 200 de angajaţi.

Ford Business Solutions este un important furnizor de soluţii inovatoare pentru afaceri care şi-a dezvăluit strategia de creştere menită să-i consolideze prezenţa în regiune, în special în domenii cheie precum IT şi suport pentru entităţi bancare şi financiare existente din grup.

Din momentul lansării Ford Business Solutions Center în luna februarie a anului 2022, Ford s-a dedicat creării de modele scalabile pentru soluţii de afaceri cu scopul de a oferi un avantaj competitiv diviziilor sale şi echipelor de lucru prin oferirea de capabilităţi avansate. FBS a avut un rol esenţial în susţinerea angajamentului Ford faţă de inovaţie şi excelenţă în furnizarea de servicii şi are în prezent peste 100 de angajaţi în România.

Cu accent pe domenii cheie precum IT şi suport pentru entităţi bancare şi financiare existente din grup, FBS îşi valorifică expertiza pentru a sprijini echipele globale ale Ford Motor Company cu scopul de a atinge obiectivele strategice. Compania îşi propune să recruteze peste 100 de specialişti în domeniile menţionate mai sus, cu abilităţi lingvistice avansate în limbile germană, italiană, spaniolă şi franceză. În acest fel, echipa aproape îşi va dubla efectivele de la aproximativ 100 de angajaţi la peste 200 până la sfârşitul anului 2024.

"Prin atragerea unei forţe de muncă diverse şi talentate, Ford aspiră să-şi sporească capacitatea de a oferi soluţii de înaltă calitate pentru operaţiunile sale globale de afaceri. Planurile de extindere comunicate reprezintă o contribuţie majoră la consolidarea poziţiei Ford Business Solutions ca furnizor principal de soluţii de afaceri în regiune", a declarat Dieter Rogmann, Director FBS Europa.

Extinderea operatiunilor din Bucureşti confirma angajamentul Ford de accelerare a creşterii economice şi a inovaţiei în Europa de Est, poziţionând compania ca un jucător cheie în sectorul soluţiilor pentru afaceri în regiune. Centrul FBS Bucureşti este situat în One Cotroceni Park, într-un spaţiu de lucru de ultimă generaţie.

Pe lângă prezenţa din România, la nivel global, FBS mai este prezent în Ungaria, India şi Mexic. Organizaţia îşi propune să promoveze noi strategii de soluţii de afaceri, care include: înfiinţarea unei reţele de centre de servicii în mai multe locaţii, ce permite o conectivitate mai mare între operaţiuni, dezvoltarea automatizării proceselor, analize avansate şi fluxuri de lucru digitale şi schimbarea modului în care funcţionează compania prin procese simplificate.

Divizia Ford Business Solutions din Bucureşti este integrată în Ford Romania Services, subsidiara locală a grupului Ford Motor Company, care integrează atât activităţile de vânzări şi marketing ale Ford in România (Compania Naţională de Vânzări), cât şi activităţile de achiziţii integrate Ford în Europa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO