Auto

Francezii de la Renault îşi reduc cu 4% estimările pentru vânzările şi profitul din 2019

Francezii de la Renault îşi reduc cu 4% estimările...

Autor: Teona Tomoiaga, Mediafax

18.10.2019, 13:50 119

Grupul francez Renault şi-a redus estimările privind vânzările şi profitul în 2019, în condiţiile în care producătorii auto sunt afectaţi, la nivel global, de cererea redusă de pe pieţele majore şi de investiţiile semnificative pentru vehiculele electrice, transmite Reuters.

Renault, care a renunţat în iulie la promisiunea de a creşte în acest an veniturile calculate înainte de efectele valutare, a anunţat, joi seară, că vânzările din 2019 vor scădea, probabil, cu 3 - 4%.

Totodată, marja operaţională a grupului este prognozată la nivelul de 5%, sub obiectivul iniţial de 6%, potrivit companiei, care a adăugat că îşi reanalizează obiectivele pe termen mediu.

Acţiunile Renault au scăzut, vineri, cu 15%, acest fapt indicând un an nu tocmai favorabil pentru producătorul auto francez, un impact extrem de mare în acest sens fiind arestarea fostului director, Carlos Ghosn

Renault şi partenerul Nissan au anunţat ambele schimbări de conducere săptămâna trecută, căutând să-şi repornească alianţa după ce a fost aruncată în criză anul trecut prin arestarea lui Ghosn la Tokyo pe acuzaţii de comportament necorespunzător financiar, pe care el le negă.

Atât Renault, cât şi Nissan au anunţat, săptămâna trecută, schimbări în structurile de conducere, în strategia de a reface alianţa, după criza ce a urmat arestării lui Ghosn, fostul preşedinte şi director general al grupului auto francez Renault care conducea, de asemenea, grupul Renault Nissan Mitsubishi. El a fost acuzat de încălcarea legislaţiei financiare.

De asemenea, companiile se confruntă cu mai multe probleme, în prezent, pe piaţa auto, pe fondul unei încetiniri a cererii pe piaţa globală, dar şi din cauza regelementărilor drastice impuse de Uniunea Europeană în ceea ce priveşte emisiile de carbon. Totodată, pe piaţa autp existp o cerere semnificativă pentru vehiculele electrice, care implică investiţii extrem de mari.

Producătorul Peugeot PSA urmează să prezinte o actualizare a vânzărilor sale, săptămâna viitoare, la fel ca producătorul auto de lux Daimler (DAIGn.DE), în timp ce Renault va oferi o analiză mai completă pentru trimestrul al treilea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO