Auto

General Electric recrutează ingineri şi specialişti software până la sfârşitul anului. "În ultimii doi ani, am angajat 100 de oameni în România şi vrem să menţinem acest ritm"

General Electric recrutează ingineri şi specialişti...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.08.2017, 11:32 1189

Conglomeratul industrial american General Electric isi muta centrul de solutii software din Bucuresti in cladirea Aviatorilor 8 din Piata Victoriei, dezvoltata de sud-africanii de la NEPI Rockcastle. Odata cu aceasta mutare, General Electric are in plan sa angajeze noi ingineri si specialisti in IT. Posturile variaza de la leadership tehnic si integrare software la inginerie software SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition), atat la nivel mediu, cat si la nivel superior.

"Inginerii nu sunt niciodata destui. Anul acesta planuim sa angajam mai multi specialisti, cei mai multi ingineri. Este o miscare importanta, pentru ca Romania este un hub important in Europa de Sud-Est", spune Cristian Colteanu, presedinte si CEO GE pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Pana acum, centrul de servicii - Grid Software Solutions - al General Electric se afla in zona Pietei Unirii din Capitala. In acest centru, se dezvoltă solutii software pentru diferite domenii, in principal pentru energie.

Centrul SWS a fost creat in 2011 ca parte a Centrului de Excelenta al Global Grid Solutions. "Din 2015 pana acum am avut un ritm accelerat de crestere cu acest centru din Bucuresti. In ultimii doi ani, am recrutat peste 100 de specialisti si credem ca ne vom mentine la acelasi nivel de crestere in urnatorii doi ani", spune Silviu Cretean, senior services director GE Software Delivery Center in Bucuresti.

In acest centru, exista in prezent 130 de angajati care lucreaza la stabilitatea retelei energetice si la asigurarea rezervelor de energie. In Aviatorilor 8, General Electric va ocupa 3.000 de metri patrati la etajele 1 si 3. Proiectul Aviatorilor 8 se afla lângă clădirea Guvernului si este dezvoltat de sud-africanii de la NEPI Rockcastle. Cladirea are 7.700 de metri pătraţi, iar chiriaşi sunt, printre alţii, General Electric, Fitbit şi clinica stomatologică Ava Smile Clinique.

Cladirea este inchiriata in totalitate, iar chiriasii urmeaza sa se mute in perioada urmatoare, General Electric fiind primul chirias care si-a inceput deja activitatea aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO