Auto

Germanii de la Schaeffler îl numesc pe Ştefan Gulacsi-Gologan la conducerea subsidiarei locale, cu afaceri de 2,6 mld. lei anul trecut

Ştefan Gulacsi-Gologan

Ştefan Gulacsi-Gologan

Autor: Cristina Bellu

04.05.2022, 11:27 288

Consiliul de Administraţie al grupului german Schaeffler l-a numit pe Ştefan Gulacsi-Gologan în funcţia de administrator al Schaeffler România începând cu luna mai. El îi succedă lui Sorin Poteraş, care a decis să urmeze noi oportunităţi de carieră în afara Grupului, potrivit informaţiilor transmise miercuri de reprezentanţii companiei.

Ştefan Gulacsi-Gologan activează de 15 ani în cadrul grupului german, perioadă în care a  gestionat mai multe segmente de producţie, urmate de poziţia de director de producţie în locaţia din România şi poziţia de Manufacturing Leader în Tehnologia Componentelor de Rulment la sediul Grupului Schaeffler din Germania.

În ultimii ani a ocupat poziţia de director de fabrică pentru rulmenţi de dimensiuni mari în Schaeffler România, deţinând totodată şi poziţia de conducere CCO (Competence Center Operations) pentru rulmenţi de dimensiuni mari pentru Grupul Schaeffler la nivel mondial.

În 2021, Schaeffler România, subsidiară locală a grupului german Schaeffler cu afaceri globale de 12,6 mld. euro, a raportat afaceri de 2,6 mld. lei (528,5 mil. euro), un profit net de 96,7 mil. lei (19,7 mil. euro) şi un număr de peste 5.000 de angajaţi.

„Schaeffler România a devenit, prin implicarea şi rezultatele remarcabile ale echipei de la Braşov, una dintre cele mai valoroase locaţii ale Grupului Schaeffler.(...) Vom continua transformarea şi creşterea ca unul dintre cei mai căutaţi şi mai apreciaţi furnizori pentru clienţii noştri globali din industrie şi sectorul auto”, spune Ştefan Gulacsi-Gologan, noul director general al Schaeffler România.

Compania Schaeffler România a devenit furnizorul marilor producători din zona automotive, iar produsele realizate la fabrica de lângă Braşov (tripode, RSTO sau defazorul arbore cu came) sunt livrate către majoritatea marilor producători de maşini. Compania produce peste 1.200.000 de piese pentru motoarele autovehiculelor zilnic, adică 43,5 piese/secondă pentru clienţi precum Daimler, BMW, Audi, VW, Renault, Fiat, GM, Opel, Mazda, Porsche, Bugatti, Hyundai sau Ferrari, potrivit unor informaţii anterioare.

Compania produce în fabrica din localitatea Cristian, la 13 km de municipiul Braşov, componente de tehnică liniară pentru industria de maşini-unelte, componente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale. Activitatea Schaeffler România este direcţionată pe două sectoare principale - industrie şi automotive, iar clienţii sunt principalii producători din domeniul energiei eoliene, dar şi marii constructori din industria automobilului. Fabrica de lângă Braşov livrează piese pentru toţi marii producători din industria auto şi din domeniul energiei eoliene.

 
 
 
 
 
 
 
 

„Suntem norocoşi să avem pe cineva cu expertiza operaţională şi viziunea puternică a domnului Gulacsi-Gologan în poziţia de conducere a Schaeffler România, una dintre cele mai mari locaţii ale Grupului Schaeffler. Aşteptăm cu nerăbdare să beneficiem de viziunea şi de îndrumarea sa, pe măsură ce continuăm să evoluăm şi să ne executăm strategiile”, a declarat dl. Werner Günther, Chief Operations Officer pentru Europa şi Divizia Industrială. „În numele întregului consiliu de administraţie şi al organizaţiei, vreau să-i mulţumesc domnului Poteraş pentru munca, dedicaţia şi contribuţiile sale la Schaeffler şi îi urez succes în iniţiativele sale viitoare.”

Domnul Poteraş a activat în Grupul Schaeffler peste 18 ani, dobândind o vastă experienţă în domeniul auto şi industrial. În ultimii 5 ani a condus Schaeffler România cu succes printr-o fază de creştere puternică, în ciuda unui mediu economic dificil.

 

„Schaeffler România a devenit, prin implicarea şi rezultatele remarcabile ale echipei de la Braşov, una dintre cele mai valoroase locaţii ale Grupului Schaeffler. Bazându-ne pe valorile de companie de familie, care stau la baza identităţii noastre, împreună cu această echipă puternică ne vom continua transformarea şi creşterea ca unul dintre cei mai căutaţi şi mai apreciaţi furnizori pentru clienţii noştri globali din industrie şi sectorul auto”, a spus domnul Ştefan Gulacsi-Gologan, noul director general al Schaeffler România.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO