Auto

Gigantul de lux Ferrari îşi suspendă producţia de vehicule pentru piaţa din Rusia

Gigantul de lux Ferrari îşi suspendă producţia de...

Autor: Dorin Oancea

08.03.2022, 18:18 73

Constructorul de automobile de lux Ferrari a anunţat marţi că îşi va suspenda exporturile către Rusia, din cauza invaziei în Ucraina, scrie Reuters.

"Având în vedere situaţia actuală, Ferrari a luat decizia de a suspenda producţia de vehicule pentru piaţa rusă până la noi ordine", a precizat compania italiană într-un comunicat. "Continuăm să monitorizăm îndeaproape situaţia şi vom respecta întotdeauna toate regulile, reglementările şi sancţiunile", a precizat aceasta.

Ferrari se adaugă la o serie de companii, inclusiv producători auto şi grupuri de bunuri de lux, care au luat măsuri pentru a limita, suspenda sau ieşi din activităţile comerciale din Rusia după invazia Moscovei în Ucraina. citeste mai departe

Producătorul rival de maşini sport Lamborghini, o unitate a Volkswagen, a declarat marţi că şi-a suspendat afacerile cu Rusia.

Săptămâna trecută, Ferrari a declarat că Rusia este o piaţă foarte mică pentru ea şi că nu vede în acest moment niciun impact asupra lanţului său de aprovizionare ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

Ferrari a mai spus marţi că donează un milion de euro (1,09 milioane de dolari) pentru a sprijini ucrainenii aflaţi în dificultate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO